Vejledninger

Plæneklippertyper

Robotplæneklipper

Køb, køb, køb – det kan næsten ikke siges for mange gange. Denne lille sag har ingen svagheder i forhold til din græsplæne. Den vil hjælpe dig til en flot og velplejet græsplæne. Hvis du har service ved DM Greenkeeping, hjælper den samtidig vore produkter med at levere det bedst mulige resultat til dig. Jo oftere græsset bliver klippet, jo mere skudtæt bliver græsset og græssets grønne farve bevares længere. En robotplæneklipper hjælper også med at holde mos væk fra græsplænen og give en mere jævn græsplæne, da den ikke laver hjulspor.

Vores græsspecialister anbefaler den innovative Segway Navimow, som du kan bestille her på siden.

Sidder din robotplæneklipper fast?

Du kan risikere, at din robotplæneklipper sidder fast under klipningen. Om det sker og hvor hyppigt, afhænger af din robottype, hældningen på din græsplæne og underlagets fugtighed. Har du udfordringer med, at din robotplæneklipper hyppigt kører fast, kan du forbygge udfordringen ved at lægge et net ned i jorden, som hæftes fast med pløkker. Produktet forhandles ved din lokale maskinforretning, som sælger robotplæneklippere.

VIGTIG INFO:

Når du har købt din robotplæneklipper, er det vigtigt, at du husker at skifte de små aftagelige knive hver 3. uge. Er det en fast kniv, skal den slibes 2 gange årligt. Gør du ikke det, ender dit græs med at blive flosset og hvidt i spidserne. Husk at læse afsnittet omkring tørke, så du hjælper græsset i eventuelle tørkeperioder. Mange glemmer at slukke for deres robotplæneklipper. Robotplæneklipperen må ikke køre ved frost eller rimfrost, som kan forekomme i marts, april og oktober. Vi ser ofte, at den forårsager bare pletter eller helt dræber græsset, hvis den kører i disse måneder. Læs mere om klipning af græsplænen.

Vi anbefaler altid en robotplæneklipper til de haver, hvor det er muligt.

Cylinderklipper

Er din nuværende plæneklipper en håndskubber med cylinder, anbefaler vi, at du køber en ny plæneklipper. Det er svært at holde græsplænen flot med en håndskubber. Det er kun de bedste cylinderklippere på markedet, som kan præstere et ordentligt resultat. På golfbanen bruger man f.eks. cylinderklippere til 70.000,-. Køber du din cylinderklipper i et supermarked, får du ikke en kvalitet, der kan levere et godt resultat for dig og din græsplæne.

 

Plænetraktor

Er din nuværende plæneklipper en plænetraktor, anbefaler vi, at du køber en ny plæneklipper. En plænetraktor er alt for tung til private haver og giver store ujævnheder. Når plæneklipperen har denne størrelse, vil du opleve gule pletter. Bruger du en lav klippehøjde, vil kniven køre på ujævnheder i græsplænen og skrælle græsset af ned til græsroden. Bruger du en plænetraktor, skal den derfor altid stå i den højeste klippeindstilling.

Her ser du en græsplæne klippet med en havetraktor

Motorklipper

Vi råder altid vores kunder til at købe en robotplæneklipper. Er det ikke muligt, bør du købe en motorklipper med opsamler. Bruger du en motorklipper, er det vigtigt, at du sliber kniven 2 gange om året. Slib altid kniven lige før den sidste klipning i oktober. Kniven skal slibes igen i juni måned. Sliber du ikke kniven, giver det et dårligt resultat. Græsset bliver gult og kedelig i farven, fordi græsset bliver revet over i stedet for at blive klippet over, også selvom vi har gødet græsplænen.

Bestil et uforpligtende tilbud