Vejledninger

Klippevejledning

Klippehøjde

Klippehøjden er altafgørende for at hjælpe din græsplæne med at være sund og velplejet.

Regel nr. 1 (og den allervigtigste!): Klip maks. en tredjedel af græsset. Klipper du mere end en tredjedel af græsset, svækker du græsset, da du stopper fotosyntesen i græsset. Få dage efter bliver græsset gult og kedeligt i farven. Dette medfører også en tueformet vækstdannelse i græsset, og græsplænen  vil dermed komme til at virke uens i udtrykket. Er græsset blevet langt, er det vigtigt at få det klippet ned ad flere omgange med et par dages mellemrum. Er dit græs f.eks. 9 cm højt, klipper du i 7 cm højde. Det gør du 2 gange i den første uge. Ugen efter indstiller du klippehøjden til 5 cm og klipper græsset 2-3 gange. Fra den tredje uge kan du klippe græsset i 4-5 cm højde, som er den klippehøjde, vi normalt anbefaler. Bruger du en motorklipper, er det vigtigt at fjerne græsafklippet eller at få det fordelt jævnt over græsplænen. Ligger der klatter af græs
tilbage, kan det skabe rådne bare pletter.

Robotplæneklipper

VIGTIG INFO:

Har du købt en robotplæneklipper, er det vigtigt at skifte de små aftagelige knive hver 3. uge. Er det en fast kniv, skal den slibes 2 gange om året. Gøres dette ikke, bliver græsset flosset og hvidt.

Her ses skaderne ved at klippe græsset med en uskarp
kniv (et hvidt skær ses tydeligt i græsspidserne)

Husk at læse afsnittet ”Tørke”, så du hjælper græsset i eventuelle tørkeperioder. Mange glemmer at slukke for deres robotplæneklipper. En robotplæneklipper må ikke køre i frostvejr eller ved rimfrost. Dette kan forekomme i marts, april og oktober.

Marts: 5-6 cm klippehøjde
April: 4 cm klippehøjde
Maj-september: 3- 4 cm klippehøjde
Oktober: 5-6 cm
Slut altid i det højeste trin med en skarp kniv ved den sidste klipning. Det er vigtigt for græsset, når det går i dvale til vinteren, at klippehøjden er så høj som mulig, da det er her, græsset er mest modstandsdygtigt.

Motorklipper

VIGTIG INFO:

Husk at slibe kniven i juni og oktober (før sidste klipning).
Marts-april: min. 6 cm klippehøjde, gerne højeste trin.
Maj-september: 5 cm klippehøjde. Ønsker du en lavere klippehøjde i vækstsæsonen, bør det klippes 3 gange om ugen. Ellers klipper du for meget af græsset pr. gang, hvilket giver et dårligt resultat.
Oktober: 6 cm klippehøjde. Slut altid i det højeste trin ved den sidste klipning og slib kniven, så den er skarp. Det er vigtigt for græsset, når det går i dvale til vinteren.

 

Klippefrekvens

I vækstsæsonen bør en græsplæne klippes minimum 2-3 gange i ugen. Finder du det for hyppigt anbefaler vi køb af en robotplæneklipper.

Robotplæneklipper

En robotplæneklipper skal køre så meget som muligt, når der er en god vækst i græsset. Når der er god vækst i græsset, kan du lade robotplæneklipperen køre hver dag. Græsset kan sagtens tåle det, og det vil give en mere skudtæt græsplæne. Ved opstarten i marts og april kan du lade den køre 2-3 gange om ugen. Det samme gælder i oktober. Robotplæneklipperen bør ikke starte før kl. 9:00. Vent altid med at lade den starte til efter, morgenduggen er væk. Dette vil give det flotteste resultat, og knivene
holder længere.

Motorklipper

Vi anbefaler altid, at du starter med at klippe græs i marts, hvor væksten starter, og at du stopper igen i oktober. På den måde følger du græssets vækstkurve og vil opnå det flotteste resultat. Det er vigtigt at huske, at græsset ikke kan tåle at blive klippet i frostvejr eller ved rimfrost.
Bruger du en motorklipper, er det desuden vigtigt, at du klipper græsset, når det ikke regner. På den måde får du det bedste resultat , og afklippet ligger ikke i klatter som giver bare pletter.

Når græsset er i en god vækst periode, bør du klippe græs mindst 2 gange om ugen, helst 3. Kan du ikke det, må du ikke forvente det perfekte resultat. Igen kan vi anbefale, at du køber en robotplæneklipper. Hvis det ikke er muligt for dig, forsøg da at klippe dit græs 2 gange om ugen. Husk dog at læse afsnittet “Tørke” her på siden, så du hjælper græsset i eventuelle tørkeperioder.

 

Bestil et uforpligtende tilbud