Vejledninger

Vertikalskæring – og hvorfor det ikke altid er en god idé

Vi anbefaler som udgangspunkt ikke vertikalskæring

Vi ser mange, som vertikalskærer deres græsplæne. Dette giver desværre flere udfordringer, end det gavner. Vertikalskæring er anvendeligt til noget særligt græs på greens og fairways på golfbaner, men det er ikke nødvendigt i private haver. Her anbefaler vi, at du bruger en almindelig plæneklipper eller opgraderer til en moderne robotplæneklipper. Her anbefaler vores græseksperter Segway Navimow, som du kan købe i vores webshop. En støvsvag robotplæneklipper uden kanttråd der i stedet navigerer via GPS og nemt kan betjenes via en app.

 

Vertikalskæring, hvis du sigter efter det ypperste og gør det korrekt

Du bør kun vertikalskære, hvis du sigter efter det ypperste og ønsker at opnå en fuldstændig ensartet og jævn græsplæne. Desuden er det en forudsætning for succes, at du har den viden, tid og det udstyr, der skal til for at sikre et godt resultat. Ellers risikerer du at gøre mere skade end gavn. Vil du vertikalskære med succes, er det vigtigt at du har lagt en god gødningsplan, og at du anvender græsfrø til eftersåning af en god kvalitet.
Vores lukuspakke egner sig derfor godt til din græsplæne, hvis du ønsker at fortage vertikalskæring.

Vertikalskæring kan fortages i perioden primo maj-medio september, men kun hvis græsset er sundt og i god vækst. Når du har vertikalskåret, skal du topdresse din græsplæne med hvidt sand, efterså græsplænen grundigt og vande den 2 gange ugeligt, indtil græsset er spirret. Undlader du ovenstående, er der stor risiko for svækkelse af græsplænen og dermed gode betingelser for ukrudt og eventuelle uønskede græssorter.

 

Vertikalskæring
Vertikalskæring – en unødig svækkelse af din græsplæne.

 

Bestil et uforpligtende tilbud