Vejledninger

Vertikalskæring – og hvorfor det ikke altid er en god idé

Vi ser mange, som vertikalskærer deres græsplæne i håbet om at få et flot resultat og en sundere plæne. Dette giver desværre flere udfordringer, end det gavner. Du kommer ikke mosset til livs, du får ikke en tættere græsplæne, og du får ikke jævnet græsplænen ud.

Vertikalskæring
Vertikalskæring – en unødig svækkelse af din græsplæne

Vertikalskæring er anvendeligt til noget særligt græs på greens og fairways på golfbaner. Vi anbefaler det dog ikke til private haver, da det blot er en unødig svækkelse af din græsplæne. Ved vertikalskæring – eller plæneluftning, som det også hedder – bruges en vertikalskærer til at skære lodret ned i græsset. Denne proces kan være meget hård mod normalt græs, hvorfor det ofte vil medføre et forringet resultat i det lange løb.

 

Hvorfor tror mange, at vertikalskæring gavner græsplænen?

Man kan nemt være af den opfattelse, at vertikalskæring er en god metode til at få en sundere græsplæne. Læser man om det på nettet, står der flere steder, at det skaber mere lys og luft til græsset og derved også bedre vækstbetingelser for græsset. Dette skal føre til, at ukrudtet bekæmpes.

Vertikalskæring er ikke en let proces for alle, og gør man det ikke korrekt, eller har man ikke det rigtige udstyr, ødelægger man mere, end man gaver. Ydermere kan vertikalskæring ikke stå alene. Der skal følges op med den korrekte pleje efterfølgende. Vi har derfor erfaret, at rigtig mange private gør mere skade end gavn ved blandt andet at skære for dybt og/eller ikke pleje græsplænen efterfølgende.

Til kunder, der har en servicepakke ved DM Greenkeeping, anbefaler vi derfor IKKE vertikalskæring/plæneluftning til deres græsplæner. Og som nævnt, er det primære argument, at det svækker græsplænen unødigt. Med vores servicepakke kan vi skabe et flot resultat, uden at kundens græsplæne bliver vertikalskåret.

Bestil et uforpligtende tilbud