Miljøprofil

I DM Greenkeeping arbejder vi med natur hver dag, og vi har en stor interesse i at passe rigtig godt på den. Vi har den nødvendige viden, uddannelse og ikke mindst certifikaterne til at kunne værne om den, når vi udfører vores service af din græsplæne.

I Danmark er haveejerne vilde med græsplæner, da de fleste gerne vil bruge den del af deres matrikel til fysisk aktivitet f.eks. til leg, boldspil osv. Vi vil gerne være med til at skabe sunde, stærke og flotte græsplæner, som fremmer lysten til fysisk aktivitet – jo mere vi bevæger os, jo mere forbedrer vi vores sundhed, velvære og livskvalitet, uanset alder.

hund som løber over en velplejet grønt græsplæne
To små drenge spiller kongespil på grøn græsplæne
To piger som øver sig i pariserhjulet på en grøn græsplæne i haven
Et par er i gang med at vedligeholde græsplænen i haven

Vores produkter og miljøet

Når private jagter en flot velplejet græsplæne, kan sortimentet af produkter være en jungle, og effekten kan være begrænset, specielt hvis ikke produkterne anvendes korrekt. Ofte ser vi overdoseringer i private haver, hvilket kan resultere i en unødig belastning af miljøet. Derfor kan du i dit havecenter eller byggemarked ikke længere købe ufortyndede produkter. Man ønsker at reducere overdosering, og det er en god ting.

Som professionelle, hjælper vi haveejerne med at opfylde deres drøm om en grøn, tæt og mosfri græsplæne på en ansvarlig måde inden for Miljøstyrelsens retningslinjer.

Når vi bekæmper ukrudt, så anvender vi et kontaktmiddel, som optages af de 2-kimede planter. De danske myndigheder har nogle af de strengeste krav i Europa til de produkter, vi må anvende, og vi anvender naturligvis kun midler, der er godkendte af Miljøstyrelsen. Vi følger forskrifter for anvendelse og udbringning hvilket minimerer miljøeffekten og sikrer, at produkterne ikke er sundhedsskadelige for vores ansatte eller kunder. Vi har certifikater, på de produkter vi anvender, og vi fører lovpligtige journaler til Miljøstyrelsen – det er DIN garanti for, at indholdet i vores servicepakker opfylder de krav, som de danske myndigheder har bestemt.

Ønsker du organiske og økologiske produkter tilbyder vi dig vores økologiske servicepakke, der sikrer dig flot grønt græs, samtidig med at du bevarer dit ukrudt og styrker mikrolivet i jorden.

Vi har udført op mod 100.000 årlige servicebesøg i Danmark og har over 15 års erfaring med græsplænepleje på et højt og professionelt niveau. Vi har kompetencerne til at vælge de rigtige produkter på de rigtige tidspunkter på sæsonen. Det er så skånsomt som muligt, med ekspertisen til at opnå resultater. Det er altid baseret på en faglig vurdering af din græsplænes behov. Det sikrer, at vi ikke tilfører mere, end græsset og jorden kan optage.

Det udstyr vi benytter er enten drevet af batterier, el eller den gode gammeldags rugbrødsmotor. Desuden opfordrer vi alle vores kunder til at anskaffe sig en eldrevet robotplæneklipper i stedet for deres benzindrevet motorklippere. Udover det er bedre for miljøet, så klipper de typisk også oftere og bedre end vi selv kan. Stor anbefaling herfra.

Poserne vi udleverer dine græsfrø, din klippevejledning og håndbog i, er lavet af bæredygtige materialer.

Selve klippevejledningen og håndbogen er svanemærket og FSC stemplet.

Vi vejleder vores kunder

Der er meget du selv kan gøre for at skabe en mos- og ukrudtsfri græsplæne. De mange tips og tricks findes i vores håndbog ”Vejledning og gode råd til pleje af din græsplæne” – der kommer i en opdateret version, pr mail, efter vores besøg. Her kan du sikre dig du er opdateret opå seneste viden om din græsplæne. Her finder du gode råd og vejledninger bl.a. omkring ukrudts- og mosbekæmpelse. Med små simple justeringer på plæneklipperen, og med korrekt klippemønster og frekvens, kan mos- og ukrudt forebygges. Vores håndbog, med vejledninger og råd, er lavet som en del af vores miljøprofil og er med til at sikre, at miljøet belastes mindst muligt i jagten på en flot græsplæne.

Vores produkter og klimaet

En sund græsplæne bidrager til at mindske CO₂ udslippet i Danmark. Sundt græs optager nemlig mere CO₂ end græsplæner, der mistrives.

Sundt græs bidrager positivt til binding af CO2. Græsplanter fjerner nemlig CO2 fra luften og bruger det til vækst, herunder rodvækst. Græssets evne er midlertidig ofte begrænset af dets næringsstoffer. Men når vi gøder, bekæmper mos og eftersår din græsplæne, øger vi dens evne til CO₂ optag til gavn for klimaet. I DM Greenkeeping anvender vi desuden græsfrø fra sorter, der har potentiale til at skabe et stort og stærkt rodnet, som kan lagre CO2.

Vertikalskæring/luftning af din græsplæne tilfører ilt til rødderne, hvilket sætter gang i frigivelsen af kulstoflageringen i jorden, så CO₂ bliver frigivet igen. Når du har en servicepakke hos os, er det ikke nødvendigt, at vertikalskære din græsplæne, og du undgår derfor at din græsplæne unødigt frigiver CO₂ under denne proces.

baby sidder på en grøn græsplæne

Vores gave til insekterne

De ukrudtsplanter du finder i din græsplæne, er kun til gavn for insekterne, hvis du lader dem blomstre, og dermed lader græsplænen stå uklippet hen. Det er der ikke mange der gør, og der er derfor generelt meget lidt glæde at finde for insekterne i din græsplæne.

Vi opfordrer dig derfor til at glæde insekterne et andet sted i din have. Vi gør tiltaget let for dig, ved at vi udleverer en pose blomsterfrø, ved vores første besøg, med opfordringen til at etablere et mindre område i din have med disse blomster. Det kan være et hjørne af et bed, langs hækken, i nogle krukker eller lignende – en fryd for øjet og en gave til insekterne.  

Vi har gjort os umage i udvælgelsen af den helt rigtige frøblanding til haverne. Vi har rådført os med forskere fra AU Instituttet for bioscience og fået dem til at være behjælpelige med udvælgelsen af den helt rigtige blanding med høj biodiversitet for øje. Vi har valgt en frøblanding med hele 28 forskellige flerårige, hjemmehørende og vilde danske engblomster, som alle er fremavlet i Danmark. Hver pose vi udleverer rækker til ca. 3 blomsterbed. Vi forventer således hvert år at udlevere frø til hvad der svarer til et samlet areal på mere end 10 hektar fordelt over hele landet. Vi glæder os altid til at opleve alle de smukke blomster omsværmet af bier, sommerfugle og andre insekter, når vi kommer forbi og servicerer din græsplæne. 

Babyben på en grøn græsplæne

Vi prøver at gøre det lidt bedre i morgen end i dag

Vores koncept og arbejde med miljø, klima og bæredygtighed er hele tiden under udvikling. Vi forsøger hele tiden at finde nye måder at udføre vores arbejde på og er i løbende dialog med vore leverandører på netop dette område.

Bestil et uforpligtende tilbud