Miljøprofil

I DM Greenkeeping arbejder vi med natur hver dag og har en stor interesse i at passe rigtig godt på den. Vi har den nødvendige viden, uddannelse og certifikaterne til at kunne værne om naturen, når vi udfører vores service af din græsplæne.

I Danmark er haveejerne vilde med græsplæner, da de fleste gerne vil bruge den del af deres matrikel til fysisk aktivitet f.eks. til leg, boldspil osv. Vi vil gerne være med til at skabe lækre græsplæner, som fremmer lysten til fysisk aktivitet – jo mere vi bevæger os, jo mere forbedrer vi vores sundhed, velvære og livskvalitet.

hund som løber over en velplejet grønt græsplæne
To små drenge spiller kongespil på grøn græsplæne
To piger som øver sig i pariserhjulet på en grøn græsplæne i haven
Et par er i gang med at vedligeholde græsplænen i haven

Vores produkter og miljøet – vi hjælper vores kunder til at passe på miljøet

Når private jagter en flot og velplejet græsplæne, kan sortimentet af produkter være en jungle, og effekten kan være begrænset, specielt hvis ikke produkterne anvendes korrekt. Ofte ser vi overdoseringer i private haver, hvilket kan resultere i en unødig belastning af miljøet.

Vi hjælper haveejerne med at opfylde deres drøm om en grøn, tæt og mosfri græsplæne på en ansvarlig måde.

De danske myndigheder har nogle af de strengeste krav i Europa til de produkter, vi må anvende, og vi anvender naturligvis kun midler, der er godkendte af Miljøstyrelsen. Vi følger forskrifterne for anvendelse og udbringning hvilket minimerer miljøeffekten og sikre, at produkterne ikke er sundhedsskadelige for vores ansatte og vores kunder. Vi har certifikater, på de produkter vi anvender og fører lovpligtige journaler til Miljøstyrelsen – det er DIN garanti for, at indholdet i vores servicepakker ikke er sundhedsskadelige og opfylder de krav, som de danske myndigheder har bestemt.

Vi følger selvfølgelig udviklingen, indenfor ukrudtsbekæmpelse nøje, og anvender det middel på markedet, som har den mindste kemi belastning pr. m².

Vi har udført over 40.000 servicebesøg i Danmark og har over 15 års erfaring med græsplænepleje på et højt og professionelt niveau. Vi har kompetencerne til at vælge de rigtige produkter på de rigtige tidspunkter på sæsonen. Når vi tilfører naturen vores produkter, laver vi altid en individuel vurdering af din græsplæne, inden servicering, for at kunne vurdere din plænens behov. Det sikrer, at vi ikke tilfører mere, end græsset og jorden kan optage.

Vores maskiner er enten drevet af batterier, el eller den gode gammeldags rugbrødsmotor. Desuden opfordrer vi alle vore kunder til at anskaffe sig en eldrevet robotplæneklipper i stedet for deres benzindrevet motorklippere.

Poserne vi udleverer dine græsfrø, din klippevejledning og håndbog i, er lavet af bæredygtige materialer såsom genbrugsplast.

Selve klippevejledningen og håndbogen er svanemærket og FSC stemplet.

Vi vejleder vores kunder

Der er meget du selv kan gøre for at skabe en mos- og ukrudtsfri græsplæne. Vi udleverer derfor altid vores håndbog ”Vejledning og gode råd til pleje af din græsplæne” til dig ved vores første besøg. Her finder du gode råd og vejledninger bl.a. omkring ukrudts- og mosbekæmpelse. Med små simple justeringer, på plæneklipperen, og med korrekt klippemønster og frekvens, kan mos- og ukrudt forebygges. Vores håndbogbog med vejledninger og råd er lavet som en del af vores miljøprofil og er med til at forebygge, at miljøet belastes mindst muligt i jagten på en flot græsplæne.

Vores produkter og klimaet – vi hjælper naturen til at hjælpe os

I DM Greenkeeping bidrager vi til at mindske CO₂ udslippet i Danmark. Sundt græs optager nemlig mere CO₂ end græsplæner, der mistrives.

Sundt græs bidrager positivt til binding af CO₂ udslippet i Danmark. Græsplanter fjerner nemlig CO₂ fra luften og bruger det til vækst, herunder rodvækst. Græssets evne er midlertidig ofte begrænset af dets næringsstoffer, men når vi gøder dit græs, bekæmper mos og eftersår din græsplæne, øger vi dens evne til CO₂ optag til gavn for klimaet. I DM Greenkeeping anvender vi desuden græsfrø fra sorter, der har potentiale til at skabe et stort og stærkt rodnet, som kan lagre CO₂.

Vi hjælper således græsset til at hjælpe klimaet.

Vertikalskæring/luftning af din græsplæne tilfører ilt til rødderne, hvilket sætter gang i frigivelsen af kulstoflageringen i jorden, så CO₂ bliver frigivet igen. Når du har en servicepakke hos os, er det ikke nødvendigt, at vertikalskærer din græsplæne, og du undgår derfor at din græsplæne unødigt frigiver CO₂ under denne proces.

baby sidder på en grøn græsplæne

Vores gave til insekterne

De ukrudtsplanter du finder i din græsplæne, er kun til gavn for insekterne, hvis du lader dem blomstre, og dermed lader græsplænen stå uklippet hen. Det er de færreste, der gør det, og der er derfor generelt meget lidt glæde at finde for insekterne i din græsplæne. Vi opfordrer dig derfor til at glæde insekterne et andet sted i din have. Vi gør tiltaget let for dig, ved at vi udleverer en frøblanding, ved vores første besøg, med opfordringen til at etablere et mindre område i din have med engplanter. Det kan være et hjørne af et bed, langs hækken, i nogle krukker el. – en fryd for øjet og en gave til insekterne. Vi har gjort os umage i udvælgelsen af den helt rigtige engblanding til haverne. Vi har rådført os med forskere fra AU Instituttet for bioscience og fået dem til at være behjælpelige med udvælgelsen af den helt rigtige engblandig med høj biodiversitet for øje. Vi har valgt en flerårig engblanding med hele 23 forskellige vilde danske blomster, som alle er fremavlet i Danmark og en gave til de hjemmehørende arter. Hver pose vi udleverer rækker til ca. 3 m² engplanter. Vi forventer således at sprede, hvad der svarer til ca. 7-8 hektar engplanter fordelt over hele landet i 2022. Vi glæder os til at opleve alle de smukke blomster omsværmet af bier, sommerfugle og andre insekter, når vi kommer forbi og servicerer din græsplæne.

Babyben på en grøn græsplæne

Vi prøver at gøre det lidt bedre i morgen end i dag

Vores koncept og arbejde med miljø, klima og bæredygtighed er hele tiden under udvikling. Vi forsøger hele tiden at finde nye måder at udføre vores arbejde på og er i løbende dialog med vore leverandører på netop dette område.

 

Tak fordi du interesserer dig for miljøet og tog dig tid til at læse med.

Bestil et uforpligtende tilbud