Græspleje

Vejledninger og råd

Få en flot grøn græsplæne. Vi gør arbejdet for dig.

Se mere i videoen her.

svampe i græsplænen

Svampe i græsplænen

Svampehatte Det er særligt i efterårsmånederne, at de brune og hvide svampe med de genkendelige hatte kommer til syne på græsplænen. Svampehatte dækker over en masse forskellige arter, hvor nogle af de mest almindelige er Elledans-bruskhat, Høslætsvamp og Stor parykhat. Selvom de kan irritere øjet, er svampehattene kun et godt tegn. Svampe i græsplænen er […]

Læs mere
udtørret og gul græsplæne før plænepleje

Tørke

Det er meget vigtigt, at du respekterer tørke. Vi har set det de seneste år og forventer, at det er en betingelse vi skal håndtere fremadrettet.

Læs mere

Skadedyr i græsplænen

Skadedyr i din græsplæne kan være svære helt at undgå. Nogle kan bekæmpes, andre kan ikke, og du er derfor nødt til at tage dig dine forholdsregler.

Læs mere
greenkeeper, der behandler et plæneområde

Topdressing af græsplæne

Topdressing: Et supervåben til din græsplæne Topdressing er det supervåben, som din græsplæne snart vil elske, at du har lært at kende. Hvis du er en af de mange danske haveejere, der har en græsplæne som du ikke er 100% tilfreds med udseendet af, kan topdressing være din redning. Ønsker du den perfekte græsplæne, der […]

Læs mere
nærbillede af græsplæne med senegræs

Græssorter med udfordringer

En græsplæne består typisk af flere forskellige græstyper, hvilket styrker plænen og gør den mere modstandsdygtigt. Der findes nogle græstyper, som ofte ses i de danske græsplæner, og som haveejerne ofte ønsker at bekæmpe, da de kan være med til at skabe et uens udtryk i græsplænen. Senegræs Senegræs er græs, som kommer via frø […]

Læs mere
Michael som er greenkeeper er klar til at topdresse

Ujævnheder / Topdressing

Der er hovedsageligt to ting, du kan gøre for at få din græsplæne mere jævn – topdres og anskaffelse af en robotplæneklipper.

Læs mere
plænepleje med gul plæneklipper

Vertikalskæring – og hvorfor det ikke altid er en god idé

Vi anbefaler som udgangspunkt ikke vertikalskæring Vi ser mange, som vertikalskærer deres græsplæne. Dette giver desværre flere udfordringer, end det gavner. Vertikalskæring er anvendeligt til noget særligt græs på greens og fairways på golfbaner, men det er ikke nødvendigt i private haver. Her anbefaler vi, at du bruger en almindelig plæneklipper eller opgraderer til en […]

Læs mere
Vanding af græsplænen

Vanding af græsplæne

Mange ønsker at vande græsplænen for at bevare den flotte grønne farve. Men vidste du, at det ikke er nødvendigt at vande sin græsplæne.

Læs mere
orange robotplæneklipper på grøn græsplæne

Plæneklippertyper

Hvordan din græsplæne klippes har en stor betydning for et flot resultat. Vi vil til en hver tid anbefale køb af en robotplæneklipper i de haver, hvor det er muligt.

Læs mere
Vis flere

Spørgsmål og svar

Hvor lang tid går der, før jeg kan se en effekt på min græsplæne?

Hvor lang tid processen tager, afhænger af udgangspunktet – altså standen på græsplænen, når vi opstarter vores service. Desuden har det en betydning, at den individuelle klippevejledning som vi udleverer, efter hvert besøg, følges.

Det er natur, vi arbejder med og vejrforholdene har derfor også en indvirkning på tidshorisonten. Men, som udgangspunkt, kan du allerede 3-4 uger efter vores første besøg forvente at se en flot forskel på din græsplæne.

Bekæmper I mos?

Ja, vores servicepakke bekæmper udfordringer med mos. Dette sker dels gennem vores midler, som svækker mossen, og dels ved at du følger den individuelle klippevejledning, som følger med i vores servicepakke.

Skal græsplænen være ryddet, inden I kommer?

Vi kommer uanmeldt og forventer derfor ikke, at græsplænen er ryddet.

Ligger der legetøj, bolde o.l., skal vi nok flytte det, inden vi foretager vores service. Står der havemøbler på plænen, behandles området under/omkring. Vi flytter dem, hvis det er nødvendigt for at vi kan udføre vores service. Har I en trampolin stående på græsplænen, flytter vi den ikke, og vi anbefaler heller ikke, at I selv gør det. Under en trampolin kan der ikke skabes et flot græstæppe, uanset om vi servicerer græsstykket. Den mørke trampolindug afgiver varme, som svier græsset under trampolinen af. Endvidere skaber trampolindugen en drypzone, som ødelægger græsstykket under trampolinen.

Vi sætter naturligvis pris på, at græsplænen er ryddet for hundelorte, blade osv., men er det ikke tilfældet, forhindrer det os ikke i at udføre vores service.

Er der en lavere indhegning, løfter vi blot vores redskaber over hegnet. Mindre hegn el. skal derfor ikke flyttes.

Hvornår bliver besøgene foretaget?

Vi servicerer græsplæner i månederne marts-oktober, begge måneder inkl.
Vi kører alle ugens dage.

Hverdage: 07:00 til 19:00.
Weekender: 09:00 til 18:00.

På din ordrebekræftelse oplyser vi dig hvilke måneder, vi kommer og servicerer din græsplæne.

Hvordan modtager jeg et tilbud?

Det gør du ved at anvende kontaktformularen her på siden. Herefter vil du, indenfor 48 timer, modtage et uforpligtende tilbud retur på mail.

Find flere spørgsmål og svar her

 

Bestil et uforpligtende tilbud