Oplever du kløver i ny eller eksisterende græsplæne, og ønsker du at blive klogere på, hvad de små ”blomster” er? Så læs med her, for vi har udarbejdet denne side så du kan blive klogere på kløver i græsset.

Bestil et uforpligtende tilbud

Skal jeg bekæmpe kløver i græsplænen?

Da kløver i græsplænen ikke resulterer i bare pletter, mos og andet, er det ikke nødvendigt at bekæmpe kløver, hvis altså at du kan leve med lidt kløver i græsplænen. Det er en helt naturlig plante, som egentlig ikke gør skade på nogle. Faktisk har kløveren flere fordele og funktioner, hvis du lader det gro i græsplænen.

  • Det er en naturlig fødekilde for både bier og nyttige insekter som hjælper med bestøvningen af blomster, frugttræer og bærbuske.
  • Kløver kan udkonkurrere meget andet ukrudt som ønsker at overtage græsset. Dette skyldes kløverens tætte rodnet.
  • Det er ”immunt” overfor hundens tissepletter, hvor græs normalt vil blive gult med tiden og trist at se på.
  • Kløver spirer tidligt om foråret, og holder sig grønt hele sommeren uden nogen form for pleje og pasning.
  • Det forbliver grønt helt indtil frosten sætter ind.
  • Kløver kan optage overraskende meget kvælstof på en let og naturlig måde, hvorefter en del af det vil blive frigivet til græsset. Det får græsset til at fremstå grønnere og står stærkere mod mos og ukrudt.

Oplever du, hele eller større dele af græsplænen er overtaget af kløver og har udkonkurreret græsset, kan behovet for at bekæmpe kløvere opstå. Vi anbefaler dog at før du går i gang med bekæmpelsen, at overveje om du kan leve med lidt kløver hist og her.

Servicepakker

Basis
kr. 1.995,-*
*Gennemsnitspris for hele pakken Min. pris kr. 1.195,-
Se mere
Alle priser er inkl. gebyrer og afgifter Prisen for vores populære servicepakke afhænger af flere faktorer dels græsplænens udformning samt størrelse.

Spar 16% på din regning

Du kan få servicefradrag, ved Skat, for vores service på din græsplæne. Se værdien af dit servicefradrag i bunden af dit tilbud.
Indhent tilbud på din græsplæne

Hvordan fjerner jeg kløver i græsplænen?

Nu er du forhåbentligt blevet lidt klogere på, hvad kløver i græsset helt præcist er. Ønsker du alligevel at gå i bekæmpelse mod kløveren, handler det om at give græsset de bedste levevilkår og betingelser for at udkonkurrere mikrokløver.

Husk at gøde græsset

Græs er med udgangspunkt stærkere end kløver, under de rette omstændigheder og forhold. Ønsker du at give græsset bedre betingelser for at gro sig stærkt og sundt, så tilføj plænegødning til græsset.

Græs vokser forholdsvis langsomt ved et lavt indhold af kvælstof i gødningen, men du kan med fordel vælge en gødningsblanding med høj kvælstof, som både gør dit græs stærkere, og vil vokse hurtigere. Når græsset begynder at vokse hurtigere vil du på sigt begynde at se, at græsset får overtaget.

Hvornår og hvordan gøder jeg?

Ønsker du at kaste dig ud i et gør-det-selv haveprojekt, kan græspleje være et forslag. Gødningen kan starte allerede i april eller maj, og du kan med fordel gøde flere gange i løbet af vækstsæsonen, hav blot i mente at for meget gødning ikke er optimalt heller. Mængden af gødning, og hvor ofte du skal sprede det, afhænger meget af det enkelte produkt. Sørg altid for at følge anvisningen.

Ønsker du ikke selv at stå for gødning af din plæne, kan du bestille vores græspleje service, og læne dig tilbage imens vores dygtige greenkeepere forkæler plænen.

Når du tilfører gødning med kvælstof til græsset, tilfører du også energi til både græsset og græssets rødder, som gerne skulle resultere i en øget vækst af græs. Dette betyder også at du skal frem med græsslåmaskinen lidt oftere. Hold gerne en fornuftig græshøjde på 6-7 cm.

Gødning af græsset løser ikke altid problemet med det samme, så derfor er det en god ide at fortsætte den efterfølgende sæson, og begynde gødningen fra april/maj og hele sæsonen ud.

Kemiske midler mod kløver i græsplænen

Du kan finde enkelte godkendte sprøjtemidler, som kan være hjælpsomme til at bekæmpe kløver i græsset. Kemisk fremstillede produkter, går aktivt ind og dræber bestemte plantetyper, og dræber hver enkelt plante af disse i græsset. Ligesom med alt kemi, skal disse produkter anvendes med forsigtighed og efter givne forskrifter. Undgå at overdosere, da du vil risikere skade på bl.a. din græsplæne og miljøet generelt. Vi anbefaler at bruge alternative metoder frem for kemiske sprøjtemidler.

Her kan man se hvordan kløver i græsset ser ud

Ta’ et kig på….

Vi samler på tilfredse kunder og brænder for at skabe flotte misundelsesværdige græslæner ude ved vores kunder. Vi anvender de absolut bedste produkter på markedet, og vi har udført over 40.000 servicebesøg. Med en gentegnelsesprocent på over 80 og en høj score på Trust Pilot ved vi, at vores kunder er tilfredse – simpelthen fordi, at det er et kvalitetsprodukt, der virker!

Ta’ evt. et kig på vores galleri, og se hvad du kan forvente.

Se galleri

Ofte stillede spørgsmål

Min Navimow blinker gult?

Hvis din Navimow blinker gult en gang i mellem, og den nemt kan finde hjem til ladestationen, så behøver du ikke bekymre dig. Det er et lejlighedsvist problem, der kan opstå under daglig brug.

Hvis din Navimow blinker gult under klipning, hjemtagning eller opsætning indikerer det, at satellitsignalet er svagt. I Navimow-appen kan du se et såkaldt satellitsignaltermogram. Termogrammet viser, hvor satellitsignalet er godt og dermed, hvor app’en vil anbefale, at du placerer antennen.

Hvis din Navimow derimod konstant har problemer med satellitsignalmodtagelse, kan der være flere årsager.

  • Satellitsignalet bliver blokeret i haven
    • Kontroller at antennen er installeret i et åbent område
    • Opret en afgrænset ø, hvor satellitsignalet er blokeret
  • Firmwareversionen af ​​din plæneklipper er for gammel
    • Tjek om der er en opdatering af firmware i din Navimow-app
      • Hvis ja, opgrader din Navimow’s firmware til den nyeste version
  • Hardwaren på GNSS-antennen er defekt
    • Tjek lyseffekten af ​​GNSS-antennen. Hvis antennens lyseffekt ikke vises, er der et problem med GNSS-antennen.

Hvis GNSS-antennen er defekt eller din robotplæneklipper bliver ved med at blinke gult og have sporadiske udfald så kontakt os på 7044 4455.

Min Navimow vender ikke automatisk tilbage til ladestationen?

Under daglig brug kan returneringsfejl lejlighedsvis ske. Det sker typisk fordi satellitsignalet bliver forstyrret. Sker det ofte så kan det skyldes følgende:

  • Svag modtagelse af satellitsignal
    • Sørg for, at antennen er installeret på et åbent sted for at få god modtagelse af satellitsignaler.
    • Fjern alt, der blokerer din Navimow’s overside, så den kan modtage signal.
  • Udfordring med signalkommunikationen mellem din Navimow og ladestationen.
    • Fjern de forhindringer i nærheden af ​​ladestationen, der forstyrrer signalkommunikationen.
  • Ladestationen og antennen er blevet flyttet siden kortlægningen
    • Fastgør ladestationen og antennen og opbyg et nyt kort.

Hvis udfordringen fortsætter beder vi dig kontakt os på 7044 4455.

Hvorfor skal jeg opdatere firmwaren?

Navimow-ingeniørerne opdaterer løbende funktionerne og firmwaren. For at få glæde af deres opdateringer og dermed en bedre brugeroplevelse anbefales det jævnligt at tjekke og opdatere din firmware.

Græsafklip sætter sig fast på klingen?

Det er helt normalt, at græsafklip samler sig i knivene og klippefunktionen påvirkes ikke. Bladene kan stadig dreje rundt om skruerne, når de rammer et fremmedlegeme.

Vi anbefaler at du fjerner græsafklippet løbende, da syren fra græsset kan sløve knivene, og du skal derfor skifte knivene oftere.

Du kan også fjerne det ophobede græsafklip, når du alligevel skal udskifte knivene.

Uanset hvornår du gør det, så vær opmærksom på, at knivene er meget skarpe, så brug evt. nogle kraftige handsker, når du vil fjerne græsafklip.

Hvad er Bladehalt-sensoren?

Bladehalt sensoren er en sensor, som sidder på siden af maskinen, der hvor klippehovedet buler lidt ud. Hvis den er slået til og er blevet aktiveret, stopper klippemotoren.

lysegrøn græsplæne med træer og villa i baggrunden

 

Indhent tilbud på din græsplæne