Kom ukrudtet til livs

Ukrudt i græsplænen kan ødelægge den flotte struktur i græsset. Hvis ukrudtet allerede har overtaget, er det tid til at give græsset næring i form af en fornyelseskur, som giver dit græs de bedste vækstbetingelser. Hvis du giver græsset denne næring, vil det have gode muligheder for at bekæmpe ukrudtet på sigt. Men det kræver det rigtige værktøj.

Husk at give græsset næring

Det er vigtigt, at du giver din græsplæne den rette mængde næring, så det kan vokse sig stærkt og dermed modstandsdygtigt overfor fremtidig ukrudt, bare pletter og mos. Du kan øge mængden af græssets næring ved at tilføre gødning, som findes i mange former – inklusive organisk og naturlig gødning. Det vigtigste er at sikre, at græsset får de nødvendige plantenæringsstoffer for optimal vækst og sundhed. Ved at gøde græsset opretholdes en sund NPK-balance, og græsset vil blive stærkere, grønnere og tættere. En anden mulighed for at opnå samme resultat, er at lade det afklippede græs blive liggende på græsplænen. Mange moderne græsslåmaskiner har en bioklip-funktion, der deler det afklippede græs og spreder det let i græsset, hvilket tilfører ekstra næring. Men vær opmærksom på, at bioklip kan føre til dannelse af et svampet filtlag, der kan gøre det svært for græsset at ånde over tid. Hvis du ikke ønsker at gøre dette selv, kan du overveje at vælge en af vores servicepakker, som inkluderer top forkælelse af din græsplæne i form af græsservice.

Vi vil også anbefale dig, at tage et kig på vores græsplæne kalender, hvor du kan blive klogere på hvornår og hvordan du bør pleje dit græsplæne i løbet af året.

ødelagt græsplæne med terrasse før pleje af græsplænesmuk græsplæne i haven med terrasse efter anden græspleje

Spar 16% på din regning

Du kan få servicefradrag, ved Skat, for vores service på din græsplæne. Se værdien af dit servicefradrag i bunden af dit tilbud.
Indhent tilbud på din græsplæne

Klip plænen korrekt, og undgå ukrudt i græsplænen

Når du prøver at slippe af med ukrudt i græsplænen, er det vigtigt at klippe plænen regelmæssigt. Når det så er sagt, er det også vigtigt ikke at klippe græsset for langt ned, og derigennem invitere ukrudtet på besøg. Alt ukrudt har lige som alle andre planter, brug for lys til at trives og vokse. For at give din græsplæne det bedste resultat, bør du lade græsset stå mindst 6 cm højt. Ved at lade græsset have en vis højde, skygger græsset for ukrudt, og solens stråler når dermed ikke ned til ukrudtet, hvilket reducerer risikoen for at ukrudtet vokser ukontrolleret. Du kan med fordel læse vores guide til at finde den rette klippehøjde på dit græs, så sikrer du dig det bedste resultat.

Forskellige typer ukrudt i græsplænen

Vidste du at der findes forskellige typer af ukrudt i græsplænen? Faktisk findes der et utal af forskellige ukrudtsarter.

Mos

Mos i græsplænen er en af de mest kendte ukrudtsarter, som du måske allerede har stiftet bekendtskab med. Det er mange haveejeres ærkefjende, og det har en tendens til at sprede sig i skyggen. Hvis du har fjernet områder af mos fra din græsplæne, skal du så nye græsstrå, så plænen kan vokse sig tæt og forebygge fremtidigt ukrudt. Vi anbefaler også, at du klipper græsset 1-2 gange i ugen. Mos trives ikke når der slides på det, så ved at klippe græsset jævnligt, øger du chancen for at komme mossen til livs. Mange bruger en vertikalskærer i håbet om at nå mos til livs, men det er ikke altid den bedste løsning. Vi anbefaler i så fald dig, at læse vores guide til vertikalskæring af græsplæne inden du går i gang.

Det er en god idé at investere i en robotplæneklipper, som hjælper dig med at opnå et pænt og jævnt resultat. Her kan du med fordel tage et kig på vores robotplæneklipper uden kanttråd fra Segway.

Tidsler, mælkebøtter, bellis og tusindfryd

Tidsler og mælkebøtter er også en kendt ukrudtsart, som har til formål at udkonkurrere græsset i fællesskab med bellis og tusindfryd. Det hele lyder måske ret harmløst, men ligesom alt andet ukrudt, står de klar til sprede sig over hele græsplænen. Hvis du giver dem lov.

For at undgå spredelse og vækst af ovenstående, burde det være rigeligt med regelmæssig klipning af græsset. Hvis man oplever et år med tørke, kan de hurtigt overtage de bare pletter i græsset, som kan skyldes dødt græs eller muldvarpeskud. Dette er dog mindre sandsynligt i Danmark.

Glat vejbred

En anden mindre kendt ukrudtsart er glat vejbred, som er en sød velsmagende lægeurt. Desværre pynter denne ukrudtsart ikke i græsplænen, og bør bekæmpes så snart man får øje på den, hvis altså du ønsker en græsplæne fri af ukrudt.

Ønsker du som nævnt ikke at stå for alt dette, kan vi gennem vores servicepakker hjælpe dig af med ukrudt i græsplænen, og forkæle din græsplæne med markedets allerbedste produkter for græspleje. Vi hjælper dig med at opnå en komplet ukrudtsfri græsplæne.

Læs også: Vores artikel om svampe i græsplænen.

Følg med her på siden - inden længe glæder vi os til at løfte sløret for vores gave til insekterne.
gør græsplænen med orange robotplæneklipper
To piger som øver sig i pariserhjulet på en grøn græsplæne i haven

Hvordan bekæmper jeg ukrudt en gang for alle?

Hvordan bekæmper jeg ukrudt en gang for alle?

Du kan bekæmpe mos og ukrudt ved at anvende en mosrive. Her bør du dog også være opmærksom på, at det kan resultere i slid på græsplænen, især hvis de anvendes over et stort område. Hvis du har træer der skygger for solen, kan du prøve at fælde disse hvis muligt, så der kommer mere sol på græsplænen. Sol er nemlig kendt som en effektivt bekæmpelse af ukrudt i fællesskab med andre hjælpemidler.

Kemiske ukrudtsmidler

Der findes også kemiske metoder til at komme ukrudt i græsplænen til livs. Dette anbefaler vi dog kun dette i sjældne tilfælde. Hvis man ikke har kompetencerne til at bruge disse midler, kan man hurtigt overdosere eller anvende produkterne forkert. Hvis du bevæger dig ud i de kemiske ukrudtsmidler, anbefaler vi at følge anvisninger meget nøjagtigt.

Naturlige metoder

Ligesom der findes kemiske metoder, findes der også et hav af naturlige bekæmpelsesmetoder. Når man bekæmper tidsler og mælkebøtter, er det nemmest at tage dem op med roden. Det er forholdsvis nemt og hurtigt havearbejde, og ved hjælp af en god mælkebøttefjerner, er det endnu nemmere at fjerne de store rødder. Hvis du ikke selv har tid eller lyst, kan du få hjælp af DM Greenkeeping og af vores dygtige personale. Dem vil du gerne have til at servicere din græsplæne. Klik her for at bestille et helt uforpligtende tilbud på græspleje fra os.

Et par er i gang med at vedligeholde græsplænen i haven
græsplæne med omkringstående træer der ikke er blevet beskåret og nu har brug for græsservice

På billedet ovenfor ses et eksempel på omkring stående træer, som skygger henover græsset, og dør pga. skygge og drypzoner fra træerne. Ønsker man ikke at fjerne træet kan man beskære det således græsset får tilført lys. 

Servicepakker

Basis
kr. 1.995,-*
*Gennemsnitspris for hele pakken Min. pris kr. 995,-
Se mere
Alle priser er inkl. gebyrer og afgifter Prisen for vores populære servicepakke afhænger af flere faktorer dels græsplænens udformning samt størrelse.

Ta’ et kig på….

Vi samler på tilfredse kunder og brænder for at skabe flotte misundelsesværdige græslæner ude ved vores kunder. Vi anvender de absolut bedste produkter på markedet, og vi har udført over 40.000 servicebesøg. Med en gentegnelsesprocent på over 80 og en høj score på Trust Pilot ved vi, at vores kunder er tilfredse – simpelthen fordi, at det er et kvalitetsprodukt, der virker!

Ta’ evt. et kig på vores galleri, og se hvad du kan forvente.

Se galleri

Ofte stillede spørgsmål

Min Navimow blinker gult?

Hvis din Navimow blinker gult en gang i mellem, og den nemt kan finde hjem til ladestationen, så behøver du ikke bekymre dig. Det er et lejlighedsvist problem, der kan opstå under daglig brug.

Hvis din Navimow blinker gult under klipning, hjemtagning eller opsætning indikerer det, at satellitsignalet er svagt. I Navimow-appen kan du se et såkaldt satellitsignaltermogram. Termogrammet viser, hvor satellitsignalet er godt og dermed, hvor app’en vil anbefale, at du placerer antennen.

Hvis din Navimow derimod konstant har problemer med satellitsignalmodtagelse, kan der være flere årsager.

 • Satellitsignalet bliver blokeret i haven
  • Kontroller at antennen er installeret i et åbent område
  • Opret en afgrænset ø, hvor satellitsignalet er blokeret
 • Firmwareversionen af ​​din plæneklipper er for gammel
  • Tjek om der er en opdatering af firmware i din Navimow-app
   • Hvis ja, opgrader din Navimow’s firmware til den nyeste version
 • Hardwaren på GNSS-antennen er defekt
  • Tjek lyseffekten af ​​GNSS-antennen. Hvis antennens lyseffekt ikke vises, er der et problem med GNSS-antennen.

Hvis GNSS-antennen er defekt eller din robotplæneklipper bliver ved med at blinke gult og have sporadiske udfald så kontakt os på 7044 4455.

Min Navimow vender ikke automatisk tilbage til ladestationen?

Under daglig brug kan returneringsfejl lejlighedsvis ske. Det sker typisk fordi satellitsignalet bliver forstyrret. Sker det ofte så kan det skyldes følgende:

 • Svag modtagelse af satellitsignal
  • Sørg for, at antennen er installeret på et åbent sted for at få god modtagelse af satellitsignaler.
  • Fjern alt, der blokerer din Navimow’s overside, så den kan modtage signal.
 • Udfordring med signalkommunikationen mellem din Navimow og ladestationen.
  • Fjern de forhindringer i nærheden af ​​ladestationen, der forstyrrer signalkommunikationen.
 • Ladestationen og antennen er blevet flyttet siden kortlægningen
  • Fastgør ladestationen og antennen og opbyg et nyt kort.

Hvis udfordringen fortsætter beder vi dig kontakt os på 7044 4455.

Hvorfor skal jeg opdatere firmwaren?

Navimow-ingeniørerne opdaterer løbende funktionerne og firmwaren. For at få glæde af deres opdateringer og dermed en bedre brugeroplevelse anbefales det jævnligt at tjekke og opdatere din firmware.

Græsafklip sætter sig fast på klingen?

Det er helt normalt, at græsafklip samler sig i knivene og klippefunktionen påvirkes ikke. Bladene kan stadig dreje rundt om skruerne, når de rammer et fremmedlegeme.

Vi anbefaler at du fjerner græsafklippet løbende, da syren fra græsset kan sløve knivene, og du skal derfor skifte knivene oftere.

Du kan også fjerne det ophobede græsafklip, når du alligevel skal udskifte knivene.

Uanset hvornår du gør det, så vær opmærksom på, at knivene er meget skarpe, så brug evt. nogle kraftige handsker, når du vil fjerne græsafklip.

Hvad er Bladehalt-sensoren?

Bladehalt sensoren er en sensor, som sidder på siden af maskinen, der hvor klippehovedet buler lidt ud. Hvis den er slået til og er blevet aktiveret, stopper klippemotoren.

lysegrøn græsplæne med træer og villa i baggrunden

 

Indhent tilbud på din græsplæne