Kom ukrudt til bunds

Ukrudt i græsplænen kan ødelægge den flotte struktur i græsset. Er skaden allerede sket, og er meget ukrudt blevet inviteret til besøg, er det tid til at give græsset næring i form af en fornyelseskur således at græsset får de bedste vækstbetingelser. Tilfører du dét til græsset, er der gode forudsætninger for at græsset får fjernet ukrudtet på sigt.

Det kræver dog det helt rette værktøj.

Bestil et uforpligtende tilbud

Husk at give græsset næring

Husk at give din græsplæne den rette mængde af næring, så den kan vokse sig stærk og på sigt fjerne ukrudtet i græsplænen, bare pletter og mos. Du kan med fordel tilføre gødning til græsplænen. Der findes mange forskellige typer gødning som organisk gødning, naturlig gødning mm., men det vigtigste er at græsset får de plantenæringsstoffer, det skal bruge for optimal og sund vækst. Når græsset bliver gødet genopretter det en sund NPK-balance, og græsset bliver både stærkere, grønnere og tættere.

En anden måde at tilføre næring til græsset, er ved at lade det afklippede græs ligge hen over græsplænen. Størstedelen af nye græsslåmaskiner er udstyret med en bioklip funktion, som findeler det afklippede græs og spreder det let ned i græsset. Det afklippede græs ligger og giver næring til plænen. Vær opmærksom på at bioklip kan risikere at danne et svampet filtlag, som med tiden gør det svært for plænen at ånde.

Hvis du ikke ønsker at stå for alt dette selv, så kan du se vores servicepakker nedenunder, som inkluderer top forkælelse i form af græsservice.

Servicepakker

Basis
kr. 1.995,-*
*Gennemsnitspris for hele pakken Min. pris kr. 995,-
Se mere
Alle priser er inkl. gebyrer og afgifter Prisen for vores populære servicepakke afhænger af flere faktorer dels græsplænens udformning samt størrelse.

Spar 16% på din regning

Du kan få servicefradrag, ved Skat, for vores service på din græsplæne. Se værdien af dit servicefradrag i bunden af dit tilbud.
Indhent tilbud på din græsplæne

Klip plænen korrekt, og undgå ukrudt i græsplænen

Når du prøver at slippe af med ukrudt i græsplænen, er det vigtigt at klippe plænen regelmæssigt. Med det sagt, er det også vigtigt ikke at klippe græsset for langt ned, og invitere ukrudtet på besøg. Alt ukrudt har ligesom alle andre planter, brug for lys til at trives og vokse. For at give din græsplæne det bedste resultat, så lad græsset være mindst 6 cm højt. Ved at lade græsset have en vis højde, skygger græsset for ukrudt, og solens stråler rækker ikke ned til ukrudtet, hvilket reducerer risikoen for at ukrudt genopstår.

Forskellige typer ukrudt i græsplænen

Vidste du at der findes forskellige typer af ukrudt i græsplænen? Faktisk findes der et utal af forskellige ukrudtsarter.

Mos

Mos er en af de mest kendte ukrudtsarter, som du måske allerede har stiftet bekendtskab til. Det er mange plæne ejers ærkefjende, og det har en tendens til at sprede sig over alt der findes skygge. På den måde møver det sig mere og mere ind på græsset, og overtager således. Har du renset din plæne eller områder af plænen for mos, skal du så plænen så nye græsstrå kan vokse og forebygge mod ukrudt.

Klip græsset 1-2 gange i ugen for at holde græs nede. En god idé er at investere i en robotplæneklipper. Mos trives ikke i slid, så ved at græsset bliver klippet jævnligt, øger du chancerne for at nå mos til livs.

Tidsler, mælkebøtter, bellis og tusindfryd

Tidsler og mælkebøtter er også en kendt ukrudtsart, som gerne vil udkonkurrere græsset sammen med bellis eller tusindfryd. De lyder måske ikke harmfulde, men de står ligesom alt andet ukrudt, klar til sprede sig over græsplænen hvis tilladt. Det burde være rigeligt med regelmæssig klipning af græs, at komme problemet til livs og forebygge ukrudt, men hvis man oplever et år med tørke på plænen, kan de hurtigt overtage de bare pletter som skyldes dødt græs eller muldvarpeskud. Et års tørke er dog mindre sandsynligt i Danmark.

Glat vejbred

En anden ukrudtsart er glat vejbred, som er en sød velsmagende lægeurt. Desværre pynter denne ukrudtsart ikke i græsplænen, og bør bekæmpes så snart man får øje på den, hvis altså du ønsker en græsplæne fri fra ukrudt.

Ønsker du som sagt ikke at stå for alt dette, kan vi gennem vores servicepakker hjælpe dig af med ukrudt i græsplænen, og forkæle din græsplæne med markedets allerbedste produkter for græspleje. Vi hjælper dig med at komme tættere på en ukrudtsfri græsplæne.

Følg med her på siden - inden længe glæder vi os til at løfte sløret for vores gave til insekterne.

Hvordan bekæmper jeg ukrudt en gang for alle?

Med en del knofedt og vilje kan du komme mos og ukrudt til livs. En mosrive er også effektiv og fungerer godt til mindre arealer. Bruger du det over hele græsplænen kan det hurtigt resultere i slid på plænen i stedet, og du står tilbage med en ødelagt græsplæne. Mange bruger en vertikalskærer i håbet om at nå mos til livs, men det er sjældent det færdige resultat. Du kan læse mere om vertikalskæring her.

Er det meste af din græsplæne overskygget, kan du med fordel fælde et træ, eller et der nu skygger for græsset, for at tilføre lys og luft til plænen.

Kemiske ukrudtsmidler

Der findes kemiske metoder til at komme ukrudt i græsplænen til livs, dog anbefaler vi kun dette i sjældne tilfælde. Har man ikke kompetencerne til at bruge disse midler, kan man hurtigt overdosere eller blot anvende produkterne forkert. Hvis du bevæger dig ud i de kemiske ukrudtsmidler, anbefaler vi at følge anvisningerne korrekt.

Naturlige metoder

Ligesom der findes kemiske metoder, findes der også naturlige. Når man bekæmper tidsler og mælkebøtter, er det nemmest at tage dem op med roden. Det er et forholdsvis let havearbejde, og ved hjælp af en god mælkebøttefjerner er det endnu nemmere at fjerne de store rødder.

Ønsker du ikke at få hænderne beskidte, kan du bestille en græsplæne service, så kommer vores dygtige personale og servicerer din græsplæne.

På billedet ovenfor ses et eksempel på omkring stående træer, som skygger henover græsset, og dør pga. skygge og drypzoner fra træerne. Ønsker man ikke at fjerne træet kan man beskære det således græsset får tilført lys. 

Ta’ et kig på….

Vi samler på tilfredse kunder og brænder for at skabe flotte misundelsesværdige græslæner ude ved vores kunder. Vi anvender de absolut bedste produkter på markedet, og vi har udført over 40.000 servicebesøg. Med en gentegnelsesprocent på over 80 og en høj score på Trust Pilot ved vi, at vores kunder er tilfredse – simpelthen fordi, at det er et kvalitetsprodukt, der virker!

Ta’ evt. et kig på vores galleri, og se hvad du kan forvente.

Se galleri

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid går der, før jeg kan se en effekt på min græsplæne?

Hvor lang tid processen tager, afhænger af udgangspunktet – altså standen på græsplænen, når vi opstarter vores service. Desuden har det en betydning, at den individuelle klippevejledning som vi udleverer, efter hvert besøg, følges.

Det er natur, vi arbejder med og vejrforholdene har derfor også en indvirkning på tidshorisonten. Men, som udgangspunkt, kan du allerede 3-4 uger efter vores første besøg forvente at se en flot forskel på din græsplæne.

Bekæmper I mos?

Ja, vores servicepakke bekæmper udfordringer med mos. Dette sker dels gennem vores midler, som svækker mossen, og dels ved at du følger den individuelle klippevejledning, som følger med i vores servicepakke.

Skal græsplænen være ryddet, inden I kommer?

Vi kommer uanmeldt og forventer derfor ikke, at græsplænen er ryddet.

Ligger der legetøj, bolde, står havemøbler el., skal vi nok flytte det, inden vi foretager vores service. Har I en trampolin stående på græsplænen, flytter vi den ikke, og vi anbefaler heller ikke, at I selv gør det. Under en trampolin kan der ikke skabes et flot græstæppe, uanset om vi servicerer græsstykket. Den mørke trampolindug afgiver varme, som svier græsset under trampolinen af. Endvidere skaber trampolindugen en drypzone, som ødelægger græsstykket under trampolinen.

Vi sætter naturligvis pris på, at græsplænen er ryddet for hundelorte, blade osv., men er det ikke tilfældet, forhindrer det os ikke i at udføre vores service.

Er der en lavere indhegning, løfter vi blot vores redskaber over hegnet. Mindre hegn el. skal derfor ikke flyttes.

Hvornår bliver besøgene foretaget?

Vi servicerer græsplæner i månederne marts-oktober, begge måneder inkl.
Vi kører alle ugens dage.

Hverdage: 07:00 til 19:00.
Weekender: 09:00 til 18:00.

På din ordrebekræftelse oplyser vi dig hvilke måneder, vi kommer og servicerer din græsplæne.

Hvordan modtager jeg et tilbud?

Det gør du ved at anvende kontaktformularen her på siden. Herefter vil du, indenfor 48 timer, modtage et uforpligtende tilbud retur på mail.

 

Indhent tilbud på din græsplæne