Få hjælp til pleje af græsplænen med en græsplæne kalender

Er du ny haveejer, eller ønsker du blot at blive klogere på hvornår man skal pleje sin græsplæne, så læs med her! DM Greenkeeping har udarbejdet en græsplæne kalender, som gør det nemt og overskueligt for dig at følge med i hvornår og hvordan du holder en sund og flot græsplæne.

Græsplæne kalender – opdelt måned for måned

For at skabe noget struktur og overskuelighed har vi opdelt, hvilke opgaver du med fordel kan få gjort i den pågældende måned. Det er ingen hemmelighed at nogle måneder kræver mere arbejde end andre, men hvis du følger vores græsplæne kalender, kan du hurtigt opdage at det faktisk ikke er så svært, at holde en flot græsplæne hele året.

 

 

ødelagt græsplæne med terrasse før pleje af græsplænesmuk græsplæne i haven med terrasse efter anden græspleje

Bestil et uforpligtende tilbud

Servicepakker

Basis
kr. 1.995,-*
*Gennemsnitspris for hele pakken Min. pris kr. 995,-
Se mere
Alle priser er inkl. gebyrer og afgifter Prisen for vores populære servicepakke afhænger af flere faktorer dels græsplænens udformning samt størrelse.

Spar 16% på din regning

Du kan få servicefradrag, ved Skat, for vores service på din græsplæne. Se værdien af dit servicefradrag i bunden af dit tilbud.
Indhent tilbud på din græsplæne

 

Januar

Januar er årets første måned, men det er ikke her du skal begynde at spekulere på græsplænen for meget. Denne måned er en af de koldeste måneder på året, og frost, sne og blæst er typiske karakteristika i vintermånederne. Oplever du sneen ligger fint hen ad græsplænen, kan du i denne måned nyde den flotte hvide plæne.

Brug gerne januar til at samle energi og kræfter, indtil der for alvor skal ske noget med græsplænen.

Februar

Februar er også en af de måneder, hvor sne og frost kan præge græsplænen. I denne måned kan du så småt begynde at mærke dagene bliver længere og længere, og havearbejdet bliver snart for alvor sat i værk.

Februar er endnu for tidligt at begynde at rode med havearbejde, så derfor kan du med fordel begynde at klargøre plæneklipperen eller robotklipperen, således den står klar til sæsonen.

Sådan gør du:

Tøm motorklipperen for benzin, rens tandrøret og skift motorolie på din plæneklipper eller robotklipper. Tjek derefter om luftfilteret trænger til en udskiftning. Rengør for alt indtørret græs, og tør efter med en fugtig klud. Til sidst kan du kontrollere om knivene stadig ser fornuftige ud og vurdér om de skal slibes eller skiftes ud. Det er vigtigt knivene er skarpe, da sløve knive får græsstråenes toppe til at se tørre og kedelige ud.

Marts

Alt afhængigt af vejrforhold, kan marts være måneden, hvor der begynder at ske noget i haven. I denne måned er der stadig risiko for frost og sne, så følg vejrforholdets tempo.

Det er stadig for tidligt at slå græsplænen, men du kan med håndkraft rydde plænen for visne blade og smågrene. Vent gerne med at rive plænen til der for alvor er sat gang i væksten. Mange haveejere er ivrige efter at fjerne dødt græs, som er tørret ud efter vinteren. Har du behov for dette så vær forsigtig med at rive plænen.

Det er i marts måned du kan begynde at se om der er kommet meget mos og ukrudt i græsset. Det er også her du kan opdage nyopstået små fordybninger og huller i græsset, som senere skal fyldes op.

Gød plænen i marts måned. Den rigtige gødning vil hjælpe med at græsset gror, og på sigt holde mos og ukrudt nede. Det er en god ide at gøde græsplænen når vejret lover regn de kommende dage. På den måde får regnen vasket gødningen ned i jorden. Er der resterende gødning, som ikke er blevet udvasket, risikerer du at din græsplæne får gule pletter.

Har du brug for hjælp til gødning af græsplænen, kan du læse mere om det her

April

April er måneden, hvor du for alvor kan sætte i gang med havearbejdet. Hvis du har fundet bare pletter i græsset, er det nu du skal begynde på eftersåning. Har du også fundet huller og fordybninger, skal de fyldes op med topdressing og herefter eftersås, således at plænen stadig fremstår jævn og flot.

I takt med længere dage, kommer de lunere temperaturer i møde, som sætter gang i væksten. Når græsset er tørt nok, kan du klippe græsset for første gang. Det er vigtigt at du ikke klipper græsset for kort, og risikerer at gøre skade på plænen, inden væksten for alvor er gået i gang. Du kan med fordel læse vores klippevejledning, og blive klogere på, hvordan du skal klippe din græsplæne.

Havesti indlejret i græsplænen med behov for græsservice

Ovenfor ses et eksempel på en have før vores servicepakker blev taget i brug.

Havesti indlejret i grøn græsplæne

Her ses efterresultatet af vores 3 servicebesøg fra vores dygtige greenkeepere.

Et par er i gang med at vedligeholde græsplænen i haven

Maj

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og græsset er nu i fuld vækst. I denne måned skal du fortsætte forrige måneds gode arbejde. Maj måned er ofte den måned med de første høje temperaturer, som virkelig sætter gang i græssets vækst. Husk at slå græs jævnligt.

Hvis du ikke nåede at fylde huller eller efterså, kan du stadig nå det i denne måned.

Juni

Nu er sommeren for alvor skudt i gang, og der er massere af liv i græsset. Husk at slå græsset jævnligt og kom gerne helt ind til græsplænens kanter. Denne måned kan du sænke klippehøjden, men vi anbefaler ikke at sænke højden til mindre end 6 cm.

Du skulle gerne kunne se resultat af forårets gødning og eftersåning, og græsplænen er klar til at blive brugt henover sommeren.

I denne måned kan du også overveje om plænen skal have en tur gødning mere. I juni kommer der som regel en smule regn i løbet af måneden, men i særligt tørre perioder kan du med fordel vande plænen således at væksten holdes i gang.

Juli

Denne måned er som regel en af de varmeste på året, og ligeledes præget af meget tørke, som kan sætte væksten på pause. Det betyder at du kan springe nogle klipninger over i denne måned, men samtidigt er det vigtigt du får vandet plænen i de tørre perioder. Du kan sætte klippehøjden 1-2 cm højere i denne måned, så græsset ikke tager skade i tørkeperioden.

Hvis du ønsker at holde en frisk og grøn græsplæne, kræver det at du vander ofte, og meget af gangen så vandet løber langt ned til græssets rødder, og rodnettet trækker dybere ned i jorden.

August

August kan være lige så tørkeramt som juli, så denne måned kræver mere eller mindre samme pleje og vedligeholdelse som sidste måned.

Sidst på måneden begynder vejret så småt at blive mere fugtigt, og du kan begynde at gøde plænen. Har du planer om at anlægge ny græsplæne, er det en god idé at gøre i slut august/start september. Selvom jorden begynder at blive mere fugtig, har denne periode stadig optimale vækstbetingelser for at nye græsfrø kan spire.

fugleperspektiv af et parcelhus med en have og grasplæne som har brug for plænepleje

Her vises et eksempel på en have før vores servicepakker er blevet taget i brug.

fugleperspektiv af et parcelhus med en have og en grøn græsplæne

Her ses resultatet efter 3 servicebesøg af vores kompetente greenkeepere

September

Sommeren er forbi og vi går nu efteråret i møde. I denne måned gror græsset stadig flittigt, og det er en god idé at reparere skader i græsplænen i denne måned. Skader fra sommerens havefester, fodboldkampe og andet aktivitet kan repareres med eftersåning.

Ønsker du at anlægge en ny græsplæne, kan du stadig nå det i denne måned. Husk at det nye græs ikke må klippes før det har nået en fornuftig højde på ca. 8-10 cm. Klip græsset ned til ca. 6 cm.

Har du planer om at anlægge nyt græs, anbefaler vi at du læser vores vejledning om såning af græs.

Oktober

Vi har ramt oktober, og efteråret er godt i gang. Temperaturen falder, og græsset gror ikke nær så hurtigt længere. Sidst på måneden er normalt her, det er sidste gang du skal slå græs for denne sæson. Hold gerne en klippehøjde på minimum 6 cm.

Oplever du meget mos i græsset, kan det skyldes at jorden er for sur. Du kan nemt selv måle jordens pH-værdi og hvis jorden trænger til det, kan du tilføre kalk hvis pH-værdien ligger under 6-7.

Hvorfor skal jeg tilføre kalk?

Du skal tilføre kalk for at holde mos nede hvis pH-værdien i jorden er under 6-7, fordi kalk hæver jordens pH-værdi. Da mos bedst gror i sur jord, svækker du mossets levevilkår ved at øge pH-værdien så græsset igen vil få overtaget og mos på sigt forsvinder. Oktober og november er de bedste måneder at kalke græsplænen. Årstidens regn og nedbør vil opløse kalken, så den stille og roligt vil trænge ned i jorden.

November

I denne måned skal du fjerne blade fra græsplænen inden vinteren for alvor går i gang. Udover dette sker der ikke meget andet i denne måned, med hensyn til græsplænen, og du kan faktisk pakke plæneklipperen væk for i år. Rens og klargør den til næste sæson.

December

December måned er der ikke meget andet at foretage sig end at holde græsplænen fri, og fjerne blade hvis de har samlet sig på plænen. Du skal altså ikke foretage dig andet før næste år.

To piger som øver sig i pariserhjulet på en grøn græsplæne i haven
To små drenge spiller kongespil på grøn græsplæne
Følg med her på siden - inden længe glæder vi os til at løfte sløret for vores gave til insekterne.

Ta’ et kig på….

Vi samler på tilfredse kunder og brænder for at skabe flotte misundelsesværdige græslæner ude ved vores kunder. Vi anvender de absolut bedste produkter på markedet, og vi har udført over 40.000 servicebesøg. Med en gentegnelsesprocent på over 80 og en høj score på Trust Pilot ved vi, at vores kunder er tilfredse – simpelthen fordi, at det er et kvalitetsprodukt, der virker!

Ta’ evt. et kig på vores galleri, og se hvad du kan forvente.

Se galleri

Ofte stillede spørgsmål

Min Navimow blinker gult?

Hvis din Navimow blinker gult en gang i mellem, og den nemt kan finde hjem til ladestationen, så behøver du ikke bekymre dig. Det er et lejlighedsvist problem, der kan opstå under daglig brug.

Hvis din Navimow blinker gult under klipning, hjemtagning eller opsætning indikerer det, at satellitsignalet er svagt. I Navimow-appen kan du se et såkaldt satellitsignaltermogram. Termogrammet viser, hvor satellitsignalet er godt og dermed, hvor app’en vil anbefale, at du placerer antennen.

Hvis din Navimow derimod konstant har problemer med satellitsignalmodtagelse, kan der være flere årsager.

 • Satellitsignalet bliver blokeret i haven
  • Kontroller at antennen er installeret i et åbent område
  • Opret en afgrænset ø, hvor satellitsignalet er blokeret
 • Firmwareversionen af ​​din plæneklipper er for gammel
  • Tjek om der er en opdatering af firmware i din Navimow-app
   • Hvis ja, opgrader din Navimow’s firmware til den nyeste version
 • Hardwaren på GNSS-antennen er defekt
  • Tjek lyseffekten af ​​GNSS-antennen. Hvis antennens lyseffekt ikke vises, er der et problem med GNSS-antennen.

Hvis GNSS-antennen er defekt eller din robotplæneklipper bliver ved med at blinke gult og have sporadiske udfald så kontakt os på 7044 4455.

Min Navimow vender ikke automatisk tilbage til ladestationen?

Under daglig brug kan returneringsfejl lejlighedsvis ske. Det sker typisk fordi satellitsignalet bliver forstyrret. Sker det ofte så kan det skyldes følgende:

 • Svag modtagelse af satellitsignal
  • Sørg for, at antennen er installeret på et åbent sted for at få god modtagelse af satellitsignaler.
  • Fjern alt, der blokerer din Navimow’s overside, så den kan modtage signal.
 • Udfordring med signalkommunikationen mellem din Navimow og ladestationen.
  • Fjern de forhindringer i nærheden af ​​ladestationen, der forstyrrer signalkommunikationen.
 • Ladestationen og antennen er blevet flyttet siden kortlægningen
  • Fastgør ladestationen og antennen og opbyg et nyt kort.

Hvis udfordringen fortsætter beder vi dig kontakt os på 7044 4455.

Hvorfor skal jeg opdatere firmwaren?

Navimow-ingeniørerne opdaterer løbende funktionerne og firmwaren. For at få glæde af deres opdateringer og dermed en bedre brugeroplevelse anbefales det jævnligt at tjekke og opdatere din firmware.

Græsafklip sætter sig fast på klingen?

Det er helt normalt, at græsafklip samler sig i knivene og klippefunktionen påvirkes ikke. Bladene kan stadig dreje rundt om skruerne, når de rammer et fremmedlegeme.

Vi anbefaler at du fjerner græsafklippet løbende, da syren fra græsset kan sløve knivene, og du skal derfor skifte knivene oftere.

Du kan også fjerne det ophobede græsafklip, når du alligevel skal udskifte knivene.

Uanset hvornår du gør det, så vær opmærksom på, at knivene er meget skarpe, så brug evt. nogle kraftige handsker, når du vil fjerne græsafklip.

Hvad er Bladehalt-sensoren?

Bladehalt sensoren er en sensor, som sidder på siden af maskinen, der hvor klippehovedet buler lidt ud. Hvis den er slået til og er blevet aktiveret, stopper klippemotoren.

lysegrøn græsplæne med træer og villa i baggrunden

 

Indhent tilbud på din græsplæne