Gødning af græsplæne

Vil du gerne have en smuk, sund og grøn græsplæne, men er i tvivl om, hvorfor, hvornår og hvordan du skal gøre det? Så læs med her, hvor vi deler lidt ud af vores ekspertise til, hvordan du kan få en sund og grøn græsplæne.

Hvorfor skal jeg gøde min græsplæne?

Hvis du gerne vil have en smuk, grøn græsplæne, er du nødt til at gøde den, for at den har de bedste forudsætninger for at gro sig flot. Det samme gælder for dine blomster eller planterne i køkkenhaven. Der er mange fordele ved at gøde sin græsplæne. Når du gøder din græsplæne, får den nemlig de bedste forhold til at vokse sig sund og stærk, så både familie, venner og naboer bliver misundelige.

Når du gøder din græsplæne, bliver den indbydende, så både voksne og børn får lyst til at færdes på den. Hertil fuldender det udseendet af din have og gør, at din ejendom stråler endnu mere end før. Der er intet bedre end en dejlig græsplæne på en varm sommerdag.

En hård vinter kan også skade din græsplæne, og den kan derfor trænge til en kærlig og hjælpende hånd, hvis du gerne vil have, at plænen stråler, når sommeren er for døren. Efter en hård vinter, kan gødning være, hvad der gør udfaldet mellem en brun, plettet eller misfarvet græsplæne og en flot mørkegrøn farve med tætvoksende græsstrå. Så vil du gerne have en smuk græsplæne med en rig, grøn farve, bør du kraftigt overveje at gøde din græsplæne.

Bestil et uforpligtende tilbud

Fra mosplæne til golfbane: Hemmeligheden er gødning

Har du meget mos eller ukrudt og synes, at det ødelægger æstetikken? Så er svaret faktisk såre simpel. Ved at gøde din græsplæne, mindsker du fremvæksten af bl.a. mos og ukrudt.

Når du giver din græsplæne rigeligt med gødning, får græsset bedre forudsætninger for at udkonkurrere mosset, og du kan dermed komme mos til livs ved at gøde.

Jo pænere en plæne, du ønsker, jo mere gødning kan det være nødvendigt at bruge. Det er dog med forbehold – mere er ikke altid bedre! Men det kommer også lidt an på din græsklipnings vaner, og om du vil have en græsplæne helt fri fra små blomster og kløvere i din have.

Har du ikke noget mod de små blomster og kløvere, behøver du ikke at gøde ekstra for at komme mos til livs. Her skal du blot lade det afklippede græs ligge og formulde efter klipning. Det afklippede græs er med til at give mere næring til græsset. Kløvere kan ligeså tilføre kvælstof fra luften til græsrødderne.

Vil du dog gerne have en græsplæne som en golfbane fri for afklippet græs, kløvere, mos og småblomster, er du nødt til at give din græsplæne ekstra gødning. Græsset kræver nemlig ekstra næring for at bibeholde den dybe grønne farve, når den ikke får hjælp fra de andre plantebestanddele. Du kan dog sagtens gøde for meget! Derudover kan det være en god idé at bruge topdressing, hvis du gerne vil have en helt plan og “perfekt” græsplæne.

Har du problemer med sejlivet mos,? Bliv klogere på hvordan du fjerner mos i græsplænen og få en græsplæne der står snorlige.

Hvornår skal jeg gøde min græsplæne?

Gødning af græsplænen skal gerne ske flere gange i løbet af en sæson, hvis du bruger kunstgødning. Når du vælger at bruge kunstgødning, bør du gøde mindst en gang om måneden fra april til juni, og igen til september. 

75% af gødningen skal gerne bruges fra april til juni, hvor de resterende 25% af sæsonens samlede mængde gødning skal bruges til september. Det vil sige, at du skal holde pause med gødningen fra juni til september.

Grunden til den sene gødning i september er, at kaliumet i gødningen hjælper med at bekæmpe sneskimmel henover vinteren. Derudover styrker gødning med kalium rodnettet, og hjælper med at bevare væskebalancen i græsbladet, så det ikke tørrer ud. Derudover frigiver gødningen også næringsstoffer i jorden, så græsset udnytter gødningen bedre, og det er med til at give en mørkegrøn farve til græsset.

Hvilken type gødning bør jeg bruge?

Der er delte meninger om, hvorvidt kunstig eller organisk gødning er bedst. Det er op til dig at vurdere, hvad der egner sig bedst til din have. Men der er tre næringsstoffer, som er yderst vigtigt for din græsplænes trivsel, som både findes i kunstig og organisk gødning omend i forskellige mængder.

Kunstig eller mineralsk gødning bliver også kaldt for NPK gødning. NPK gødning er et blandingsprodukt, der består af de tre vigtigste næringsstoffer for din græsplæne.

  1. N står for nitrogen (kvælstof) og er vigtigt for græssets vækst og for at holde det grønt. Gå gerne efter et produkt med meget kvælstof i.
  2. P står for phosphor (fosfor) og er med til at styrke græssets rødder, hvilket øger græssets muligheder for at gro.
  3. K står for kalium og er med til at fremme fotosyntese og vedligeholde en fornuftig væskebalance, samt at beskytte græsset mod sygdomme og skadedyr

Der er mange, der foretrækker at bruge organisk plænegødning, der fremstilles af dyr, som køer, heste og høns. Det er både nemt at bruge, er mere miljøvenligt og virker længere end kunstgødning, og så svitser man ikke græsstråene, som man risikerer med kunstgødning.

Der er fordele og ulemper ved brug af begge former for gødning. Med kunstgødning, skal man være påpasselig med mængden, hvis man gerne vil undgå at svitse græsstråene. Men bruger man organisk gødning, kan det være svært at styre mængden af de vigtige næringsstoffer, hvilket kan gå udover resultatet. 

Derudover er der også forskel på, hvor ofte du skal sprede gødning på din plæne. Kunstgødning skal generelt spredes oftere i løbet af sæsonen, minimum én gang om måneden fra april til juni og så igen til september. Kunstgødning bliver nemlig hurtigere nedbrudt, og de overskydende næringsstoffer bliver skyllet væk. 

Med organisk gødning skal du blot sprede det i starten af sæsonen, da gødningen langsomt bliver optaget, når græsset har tid og behov for det, men du har svært ved at styre resultatet.

Spar 16% på din regning

Du kan få servicefradrag, ved Skat, for vores service på din græsplæne. Se værdien af dit servicefradrag i bunden af dit tilbud.
Indhent tilbud på din græsplæne

Hvor meget gødning har græsplænen brug for?

Der er ikke et konkret facit til dette spørgsmål, da det er en individuel vurderingssag, på baggrund af jordtype, jordens næringsindhold og typen af græs. Har du brug for at vide mere, vil DM Greenkeeping hellere end gerne servicere din græsplæne, og give dig den information, du behøver.

Hvordan gøder man græsplænen?

Du bør gøde din græsplæne på et tidspunkt, hvor græsset er tørt. Men det mest optimale tidspunkt er faktisk, når græsplænen er tør, og der er regn på vej. Det skyldes, at regnen hurtigt opløser granulaterne, som vasker gødningen ned til græssets rødder. Det giver en sundere plæne og øger græssets vækst. Er der ikke udsigt til regn, anbefaler vi, at du vander græsplænen efter, at du har spredt gødningen.

Når du skal sprede gødningen, er det vigtigt, at du fordeler det så jævnt som muligt. Du kan sprede gødningen med håndkraft, en spand, investere i en gødningsspreder eller bestille en serviceaftale hos DM Greenkeeping. Så er du garanteret en professionel hjælpende hånd, og en misundelsesværdig græsplæne, børnene vil elske at lege på.

Skulle du være uheldig og overgøde dit græs, anbefaler vi, at du fjerner det svedne græs med en rive, og herefter blotlægger jorden. Efterfølgende skal plænen sås med nye græsfrø. En jævn fordeling af frø giver en tæt og flot græsplæne.

Tør og ødelagt græsplæne som har brug for plænepleje

Her er et eksempel på en have før vores servicepakker blev taget i brug

Velplejet græsplæne i haven med et drivhus i baggrunden

Sådan ser resultatet ud efter 3 besøg af vores kompetente græsspecialister

Et tip

Hvis du lader det afklippede græs ligge på plænen, kan du nøjes med at gøde græsset mindre. Det skyldes at det afklippede græs fungerer som en kompost, hvis det får lov at ligge. Desuden indeholder det masser af overskydende næringsstoffer. Det afklippede græs bliver nemmere omdannet, hvis det er kortere frem for langt. Vi anbefaler derfor at klippe græsset ofte, uden at det bliver for kort.

Tjek vores græsplæne kalender, så ved du præcis hvornår og hvordan din plæne skal pleje året rundt for det bedste resultat. 

Professionel gødning af græsplæne til både private og erhverv

Vi ved, at det både kan være tidskrævende og virke uoverskueligt at vedligeholde sin græsplæne, især hvis man ikke ved, hvad det kræver. For at holde en sund og grøn plæne, er det blandt andet vigtigt at gøde sin plæne. Det er ikke mindst her, at du tilfører næringsstoffer til græssets rødder, som gerne skulle holde mos og ukrudt ude.

Få et tilbud på hele plænen

Overvejer du en service til din græsplæne? Så hold dig ikke tilbage. Udfyld blot vores tilbudsformular, så udregner vi et tilbud til dig på baggrund af forskellige satellitbilleder af din græsplæne. Prisen varierer efter græsplænens udformning, beliggenhed og størrelse.

Vi forkæler din græsplæne

Når du bestiller en service hos os, kommer vi den anførte måned. Vi servicerer din græsplæne og lægger en klippevejledning, som du gerne skal følge frem til vores næste besøg. Hos DM Greenkeeping glæder vi os til at vise, hvad vi kan gøre af forskel for din græsplæne.

Vores ekspertise for græs og græspleje er stor, og vi anvender kun de allerbedste produkter, som findes på markedet. Vil du også have en lækker græsplæne, som gør naboen misundelig? Så kontakt os nu eller tjek vores servicepakker ud nedenfor. 

fugleperspektiv af et parcelhus med en have og grasplæne som har brug for plænepleje
fugleperspektiv af et parcelhus med en have som fik græspleje
Basis
kr. 1.995,-*
*Gennemsnitspris for hele pakken Min. pris kr. 995,-
Se mere
Alle priser er inkl. gebyrer og afgifter Prisen for vores populære servicepakke afhænger af flere faktorer dels græsplænens udformning samt størrelse.

Ta’ et kig på….

Vi samler på tilfredse kunder og brænder for at skabe flotte misundelsesværdige græslæner ude ved vores kunder. Vi anvender de absolut bedste produkter på markedet, og vi har udført over 40.000 servicebesøg. Med en gentegnelsesprocent på over 80 og en høj score på Trust Pilot ved vi, at vores kunder er tilfredse – simpelthen fordi, at det er et kvalitetsprodukt, der virker!

Ta’ evt. et kig på vores galleri, og se hvad du kan forvente.

Se galleri

Ofte stillede spørgsmål

Min Navimow blinker gult?

Hvis din Navimow blinker gult en gang i mellem, og den nemt kan finde hjem til ladestationen, så behøver du ikke bekymre dig. Det er et lejlighedsvist problem, der kan opstå under daglig brug.

Hvis din Navimow blinker gult under klipning, hjemtagning eller opsætning indikerer det, at satellitsignalet er svagt. I Navimow-appen kan du se et såkaldt satellitsignaltermogram. Termogrammet viser, hvor satellitsignalet er godt og dermed, hvor app’en vil anbefale, at du placerer antennen.

Hvis din Navimow derimod konstant har problemer med satellitsignalmodtagelse, kan der være flere årsager.

  • Satellitsignalet bliver blokeret i haven
    • Kontroller at antennen er installeret i et åbent område
    • Opret en afgrænset ø, hvor satellitsignalet er blokeret
  • Firmwareversionen af ​​din plæneklipper er for gammel
    • Tjek om der er en opdatering af firmware i din Navimow-app
      • Hvis ja, opgrader din Navimow’s firmware til den nyeste version
  • Hardwaren på GNSS-antennen er defekt
    • Tjek lyseffekten af ​​GNSS-antennen. Hvis antennens lyseffekt ikke vises, er der et problem med GNSS-antennen.

Hvis GNSS-antennen er defekt eller din robotplæneklipper bliver ved med at blinke gult og have sporadiske udfald så kontakt os på 7044 4455.

Min Navimow vender ikke automatisk tilbage til ladestationen?

Under daglig brug kan returneringsfejl lejlighedsvis ske. Det sker typisk fordi satellitsignalet bliver forstyrret. Sker det ofte så kan det skyldes følgende:

  • Svag modtagelse af satellitsignal
    • Sørg for, at antennen er installeret på et åbent sted for at få god modtagelse af satellitsignaler.
    • Fjern alt, der blokerer din Navimow’s overside, så den kan modtage signal.
  • Udfordring med signalkommunikationen mellem din Navimow og ladestationen.
    • Fjern de forhindringer i nærheden af ​​ladestationen, der forstyrrer signalkommunikationen.
  • Ladestationen og antennen er blevet flyttet siden kortlægningen
    • Fastgør ladestationen og antennen og opbyg et nyt kort.

Hvis udfordringen fortsætter beder vi dig kontakt os på 7044 4455.

Hvorfor skal jeg opdatere firmwaren?

Navimow-ingeniørerne opdaterer løbende funktionerne og firmwaren. For at få glæde af deres opdateringer og dermed en bedre brugeroplevelse anbefales det jævnligt at tjekke og opdatere din firmware.

Græsafklip sætter sig fast på klingen?

Det er helt normalt, at græsafklip samler sig i knivene og klippefunktionen påvirkes ikke. Bladene kan stadig dreje rundt om skruerne, når de rammer et fremmedlegeme.

Vi anbefaler at du fjerner græsafklippet løbende, da syren fra græsset kan sløve knivene, og du skal derfor skifte knivene oftere.

Du kan også fjerne det ophobede græsafklip, når du alligevel skal udskifte knivene.

Uanset hvornår du gør det, så vær opmærksom på, at knivene er meget skarpe, så brug evt. nogle kraftige handsker, når du vil fjerne græsafklip.

Hvad er Bladehalt-sensoren?

Bladehalt sensoren er en sensor, som sidder på siden af maskinen, der hvor klippehovedet buler lidt ud. Hvis den er slået til og er blevet aktiveret, stopper klippemotoren.

lysegrøn græsplæne med træer og villa i baggrunden

 

Indhent tilbud på din græsplæne