Græssåning

Ønsker du også at kigge ud til en flot grøn græsplæne, så læs nærmere her om, hvordan du gør drømmen til virkelighed.

Hos DM Greenkeeping tilbyder vi ikke nyanlæggelser. Derfor har vi udarbejdet en vejledende guide til, hvordan du får sået græsplænens areal korrekt.

Når du bestiller vores servicepakker, tilbyder vi eftersåning som en del af pakkeløsningen. Her hjælper vi med eventuelle rettelser, genetablering efter bare pletter i græsset og meget mere.

Skal du have anlagt en ny græsplæne, har du 2 muligheder. Du kan vælge at nyså plænen eller anlægge den med rullegræs.

Vi har samlet vores bedste tips her!

Bestil et uforpligtende tilbud

Hvornår kan man så græs

Trænger du til nyt græs, og skal du anlægge en ny plæne, er græsfrø den billigste løsning.

Hvis du ønsker de bedste forudsætninger for en smuk græsplæne, anbefaler vi nysåninger i august eller september. Jorden er både varm i disse måneder, og vejret byder på løbende nedbør som du kan udnytte til din fordel, ved at lade regnvandet vande plænen, og spare udgiften på kunstvanding. Vi anbefaler ikke nysåning af græs udenfor denne periode, da græsfrøene vil have svært ved at spire, og nemt inviterer ukrudtet på besøg.

Du kan med fordel få gavn af at følge tommelfingerreglen om at jordtemperaturen gerne skal være +7 grader, for at græsfrøene kan spire.

Kom i gang med at så din græsplæne

Glem ikke at forberede jorden inden at du skal så din nye græsplæne. Giv græsfrøene de bedste betingelser for at vokse, ved at rette hullet eller skæve passager ud. Du vil blive glad for resultatet!

Fjern sten og rødder. Vær ekstra omhyggelig med at fjerne flerårigt rodukrudt da det kan være svært at fjerne, når græsset allerede er anlagt. Få hele roden med, og glem ikke eventuelle rodstumper.

Når frøene skal sås, er det bedst at udføre dette arbejde på en vindstille dag, så du undgår at frøene flyver væk. Sørg så vidt muligt for at ramme en dag, hvor vejret er dejlig lunt, med forudsætning for regn de kommende dagene. Hold øje med om jorden tørrer ud. Alternativt kan det blive nødvendigt selv at vande den nyanlagte plæne.

Servicepakker

Basis
kr. 1.995,-*
*Gennemsnitspris for hele pakken Min. pris kr. 995,-
Se mere
Alle priser er inkl. gebyrer og afgifter Prisen for vores populære servicepakke afhænger af flere faktorer dels græsplænens udformning samt størrelse.

Spar 16% på din regning

Du kan få servicefradrag, ved Skat, for vores service på din græsplæne. Se værdien af dit servicefradrag i bunden af dit tilbud.
Indhent tilbud på din græsplæne

Hvilke græsfrø skal jeg bruge?

Der findes mange typer af græsfrø, og det kan være svært at vælge imellem de forskellige sorter af frø. Vi anbefaler naturligvis at du vælger den type græsfrø, som passer til dit behov. Alt efter om din græsplæne ligger ud til direkte sol, skygge eller om du har behov for en slidstærk plæne, der kan tåle boldspil og leg, kan du vælge de rigtige græsfrø.

Langsomt voksende græsfrø

Markedet har efterhånden et stort udvalg af græsfrø, og i dag kan du få forskellige blandinger af langsomt voksende græsfrø. De er gode til dig, som ønsker at slå din græsplæne færre gange pr. sæson. Du vil måske opdage at de koster lidt mere end normale græsfrø, men pengene er hurtigt hentet igen på besparelserne af brændstof til plæneklipperen.

Hurtigt voksende græsfrø

Ligesom der findes langsomt voksende græsfrø, findes der også hurtigt voksende græsfrø. Med dette menes der typisk hurtigt spirende græsfrø. Denne type græsfrø er en græsfrøblanding lavet til efterårssåning. Den er effektiv til at spire hurtigere end traditionelle frøblandinger.

Tip: Bland store og små frø grundigt før at du sår plænen.

Trin for trin guide til hvordan du anlægger en ny græsplæne

Sådan gør du:

  1. Skab et løst og luftigt jord underlag: Find havefræseren frem, og fræs havejorden igennem til den bliver løs og luftig.
  2. Pålæg muld eller topdressing: Giv græsset de bedste betingelser for en succesfuld vækst. Drys et nyt lag muld eller topdressing ud over jorden. Bland det godt sammen med det øverste jordlag.
  3. Ret jorden til: Giv dig selv tid til at rive jorden til den bliver jævn og plan. Eftersåningen bliver både lettere og smukkere at se på.
  4. Spred græsfrøene: Så græsset. Giv jorden en jævn fordeling af græsfrø på hele arealet. Få et ensartet resultat ved at så på langs og på tværs af jorden. Er du i tvivl om, hvor meget du skal bruge, fremgår alle oplysninger på emballagen af græsfrøet.
  5. Bland græsfrøene let ned i jorden: Riv jorden let igennem så græsfrøene bliver blandet ned i det øverste jordlag. Undgå at rive græsfrøene for langt ned i jorden.
  6. Trommel plænen: Skab en god jordkant og et fast underlag ved at tromle jorden. Du kan benytte en pigtromle til dette.
  7. Vand græsplænen: Det er vigtigt at jorden får tilført vand efter såning. Dette skal ikke ske med det samme, men gerne få dage efter. Hold øje med fugtigheden i jorden. Hvis vejret ikke tyder på regn de kommende dage, må plænen vandes med en havevander.

Et godt tip: Hvis jorden er tør, er det en god idé at vande jorden et par dage før såning så den er fugtig.

Rullegræs:

Skal du nyanlægge din plæne med rullegræs, skal du blot følge de første tre trin, og dernæst lægge rullegræsset. Nemmere bliver det ikke!

Som haveejer ønsker man en grøn og velplejet græsplæne, men det kan være svært at holde den frisk og frodig. Rullegræs er genvejen til disse ønsker! Det er en rigtig fin løsning til dig, der gerne vil skabe et ensartet resultat, som ikke inviterer ukrudtet på besøg. Rullegræs er også mere modstandsdygtig overfor eventuelle skybrud, som ødelægger jævnheden. Det er en hurtig løsning til en slidstærk plæne.

Her er et eksempel på en have før vores servicepakker blev taget i brug

Sådan ser resultatet ud efter 3 besøg af vores kompetente græsspecialister

Vedligeholdelse efter såning af græs

Hvor meget skal jeg vande min nysået græsplæne?

Rullegræs kræver vand ved tørke, da tørken kan risikere at ødelægge græsset. Vi anbefaler at du hellere vander sjældent og grundigt, end hyppigt. Brug gerne 10mm vand ad gangen pr. m2.

Vi anbefaler ikke at man vander en nysået græsplæne, før den er begyndt at spire. Med det sagt, er det stadig vigtigt at vande plænen i starten, bare så græsfrøene gøres fugtige. Er der ingen regn de første 7 dage efter græssåning, bør man selv vande plænen grundigt. Gentag gerne 2-3 gange i ugen for det bedste resultat. Grunden til at man skal vande plænen med 2-3 dages mellemrum er, at det tvinger græsset til at sætte dybere rødder, og hente vandet. Det resulterer i et stærkt rodnet.

Hvornår vil min nye græsplæne spire?

Det er vigtigt at du vander din plæne direkte efter såning, men kun for at give det fugt, ikke grundig vanding, så kan frøene risikere at flyde væk med vandet, og det omhyggelige arbejde vil gå tabt. Det vigtigt at udbringe gødning samtidig med såning, det gør at når græsset spirer, er jorden fyldt med næringsstoffer fra gødningen.  

Vi siger det gennemsnitligt vil tage 1-4 uger før at du kan se de første grønne spirer. Det er selvfølgelig afhængigt af at temperaturen er rigtig, og at græsset får den rigtige mængde vand. Hvis ikke, kan det tage længere tid før at du ser spirerne.

Hvornår må en ny græsplæne slås for første gang?

Før at du begynder at tænke på at finde græsslåmaskinen frem, så skal du overveje om din græsplæne har haft tid og ro til at skabe et stærkt rodnet. Derfor bør du som minimum vente til at græsset har en længde på 6-7 cm.

Når græsplænen skal slås for første gang, skal græsset kun klippes til minimum 6 cm i højden. Klipning af græsplænen foretages i denne højde til den er helt tæt, Du kan gradvis sænke højden så snart græsset er helt tæt og stærkere.

Ovenfor ser du et eksempel på en have før vores servicepakker blev taget i brug

Her er resultatet efter det 3 besøg af vores kompetente græsspecialister

Pleje og klipning af græsplæne

Når du bestiller en græspleje service hos DM Greenkeeping, lægger vi en individuel klippevejledning, så du kan bevare det flotte udseende af din nye græsplæne.

Din nye græsplæne skal selvfølgelig plejes som hvis den var ældre. For at bevare et flot udseende, kræver en plæne både klipning og nærende pleje nogle gange om året. Korrekt plænepleje holder ukrudt og mos ude, og giver græsset plads til at vokse sig flot og tæt. Vores servicepakker inkluderer pleje, og vi hjælper med eftersåning, hvis der er bare pletter på græsplænen.

Opnå et ensartet og flot græsplæne resultat

Det er vigtigt at plænen klippes korrekt, og klipningen er tilpasset både årstidens og plænens behov. En tommelfingerregel er aldrig at klippe græsset under ca. 3 cm. Det vil belaste græssets rodnet, og græsset vil bruge meget energi på nye bladskud. På længere sigt vil det også resultere i bare pletter i plænen, hvor ukrudt vil slå sig ned.

Hvornår må man gå på nysået græs?

Det varierer meget, hvornår en nysået græsplæne er klar til at man kan færdes på den. Du kan så småt tage plænen i brug efter første græsslåning. Vi anbefaler dog at du venter et par måneder yderligere med boldspil og leg, da græsset endnu ikke er fast og robust nok til at klare disse belastninger.

Du kan selvfølgelig ikke undgå at gå på det nye græs når det skal klippes første gang, men inden da så undgå det så vidt muligt.

Se vores ovenstående eksempel på en have før vores servicepakker blev taget i brug

Resultatet efter 3 besøg af vores kompetente græsspecialister ses her

Ta’ et kig på….

Vi samler på tilfredse kunder og brænder for at skabe flotte misundelsesværdige græslæner ude ved vores kunder. Vi anvender de absolut bedste produkter på markedet, og vi har udført over 40.000 servicebesøg. Med en gentegnelsesprocent på over 80 og en høj score på Trust Pilot ved vi, at vores kunder er tilfredse – simpelthen fordi, at det er et kvalitetsprodukt, der virker!

Ta’ evt. et kig på vores galleri, og se hvad du kan forvente.

Se galleri

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid går der, før jeg kan se en effekt på min græsplæne?

Hvor lang tid processen tager, afhænger af udgangspunktet – altså standen på græsplænen, når vi opstarter vores service. Desuden har det en betydning, at den individuelle klippevejledning som vi udleverer, efter hvert besøg, følges.

Det er natur, vi arbejder med og vejrforholdene har derfor også en indvirkning på tidshorisonten. Men, som udgangspunkt, kan du allerede 3-4 uger efter vores første besøg forvente at se en flot forskel på din græsplæne.

Bekæmper I mos?

Ja, vores servicepakke bekæmper udfordringer med mos. Dette sker dels gennem vores midler, som svækker mossen, og dels ved at du følger den individuelle klippevejledning, som følger med i vores servicepakke.

Skal græsplænen være ryddet, inden I kommer?

Vi kommer uanmeldt og forventer derfor ikke, at græsplænen er ryddet.

Ligger der legetøj, bolde, står havemøbler el., skal vi nok flytte det, inden vi foretager vores service. Har I en trampolin stående på græsplænen, flytter vi den ikke, og vi anbefaler heller ikke, at I selv gør det. Under en trampolin kan der ikke skabes et flot græstæppe, uanset om vi servicerer græsstykket. Den mørke trampolindug afgiver varme, som svier græsset under trampolinen af. Endvidere skaber trampolindugen en drypzone, som ødelægger græsstykket under trampolinen.

Vi sætter naturligvis pris på, at græsplænen er ryddet for hundelorte, blade osv., men er det ikke tilfældet, forhindrer det os ikke i at udføre vores service.

Er der en lavere indhegning, løfter vi blot vores redskaber over hegnet. Mindre hegn el. skal derfor ikke flyttes.

Hvornår bliver besøgene foretaget?

Vi servicerer græsplæner i månederne marts-oktober, begge måneder inkl.
Vi kører alle ugens dage.

Hverdage: 07:00 til 19:00.
Weekender: 09:00 til 18:00.

På din ordrebekræftelse oplyser vi dig hvilke måneder, vi kommer og servicerer din græsplæne.

Hvordan modtager jeg et tilbud?

Det gør du ved at anvende kontaktformularen her på siden. Herefter vil du, indenfor 48 timer, modtage et uforpligtende tilbud retur på mail.

 

Indhent tilbud på din græsplæne