Sådan bekæmper du senegræs

En græsplæne består typisk af flere forskellige græstyper. Det gør den mere modstandsdygtig. Dog er der nogle græssorter, som skiller sig meget ud, og derfor ønsker at bekæmpe.

Senegræs er græs, som kommer via frø i luften og som desværre er god til at udkæmpe de andre græssorter i græsplænen. Denne græsart ses tydeligt i græsplænen, med dens tykke græsblade og kedelige grønne farve. Desuden gror græsarten i tueform, så græsplænen virker mere ujævn. Den er hårdfør i tørke og spredes hurtigt via rødder i jorden.

I dette blogindlæg kan du læse mere om hvordan du kan komme senegræsset til livs ved at grave det op. Er det ikke en proces, du ønsker at give dig i kast med, kan vi glæde dig med, at senegræs bliver pænere at se på, når den får tilført vores Micro Master gødning. Men vi fjerner desværre ikke senegræsset med vores servicepakker.

nærbillede af græsplæne med senegræs

Fjern senegræs nemt og uden brug af gift

Vores anbefalede metode til at bekæmpe senegræsset er, ved at undgå at bruge gift, og i stedet fjerne det med håndkraft. På den måde undgår du, at bruge for meget gift i din have.

For at komme senegræs til livs, skal det graves op, og nyt græs skal sås. Brug en spade til at grave tørven med senegræs op, og herefter vend tørven om. Herved vil senegræsset blive kvalt på grund af iltmangel. Græsfrø spredes ovenpå tørven, hvor den bare jord er. Frøene dækkes herefter til med en smule overskydende jord. Til sidst skal frøene fugtes med en lille smule vand på det nysåede område. Fortsæt processen i de områder hvor senegræsset vokser.

  For at komme så meget som muligt til livs bør du gentage processen igen til efteråret, hvis nye skud er dukket op sidenhen.

Lysegrøn og bredbladet senegræs, der skiller sig meget ud i græsplænen
Lysegrøn og bredbladet senegræs, der skiller sig meget ud i græsplænen

Hold klippehøjden nede med plæneklipperen

Vi kan anbefale, at du anvender en robotplæneklipper for at opnå en lavere klippehøjde samt sørge for at klippe plænen flere gange om ugen. Senegræs trives nemlig ikke i lav højde, og den lave klipning hæmmer dermed senegræsset i at sprede sig. Senegræsset kan ikke tåle, at blive slået hele tiden og vil til sidst give op.

Den innovative robotplæneklipper, Segway Navimow, er et oplagt valg, da den bruger GPS i stedet for kanttråd, hvilket sikrer dig en korrekt klippehøjde hver gang.

Lysegrøn og bredbladet senegræs, der skiller sig meget ud i græsplænen

Få en grøn, sund og flot græsplæne

Hvis du gerne vil have professionel hjælp til at få en grøn, sund og pæn græsplæne, hjælper vi hellere end gerne med at klare det meste af arbejdet for dig. Vi har stor erfaring med professionel græspleje, og når vi har kælet for din græsplæne, er det slut med ukrudt og mos, og i stedet kan du nyde en sund, grøn og tæt plæne. Det eneste, du selv skal sørge for, er at klippe plænen. Vi anvender de absolut bedste produkter på markedet, og vi har udført over 40.000 servicebesøg. Med en gentegnelsesprocent på over 80 og en høj score på Trustpilot ved vi, at vores kunder er tilfredse – simpelthen fordi, at det er et kvalitetsprodukt, der virker! Tjek vores store galleri, hvis du vil se før- og efterbilleder på nogle af de græsplæner, som vi har serviceret i tidens løb. Brug kontaktformularen nedenfor, hvis du vil have et uforpligtende tilbud på græspleje fra DM Greenkeeping.

Servicepakker på græspleje

Alle priser er inkl. gebyrer og afgifter Prisen for vores populære servicepakke afhænger af flere faktorer dels græsplænens udformning samt størrelse.
Såfremt det ikke er muligt at komme til din have uden du er hjemme, eller hvis du blot ønsker at være hjemme når vi kommer – kan du tilkøbe anmeldt besøg. Det koster kr. 250,-/året – så vil du altid vide hvilken weekend vi vil besøge dig i, og senest 4-7 dage før vores ankomst vil du blive oplyst hvilken dag, og hvilket tidsinterval på 4 timer, vi vil ankomme i. Læs mere her

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid går der, før jeg kan se en effekt på min græsplæne?

Hvor lang tid processen tager, afhænger af udgangspunktet – altså standen på græsplænen, når vi opstarter vores service. Desuden har det en betydning, at den individuelle klippevejledning som vi udleverer, efter hvert besøg, følges.

Det er natur, vi arbejder med og vejrforholdene har derfor også en indvirkning på tidshorisonten. Men, som udgangspunkt, kan du allerede 3-4 uger efter vores første besøg forvente at se en flot forskel på din græsplæne.

Bekæmper I mos?

Ja, vores servicepakke bekæmper udfordringer med mos. Dette sker dels gennem vores midler, som svækker mossen, og dels ved at du følger den individuelle klippevejledning, som følger med i vores servicepakke.

Skal græsplænen være ryddet, inden I kommer?

Vi kommer uanmeldt og forventer derfor ikke, at græsplænen er ryddet.

Ligger der legetøj, bolde o.l., skal vi nok flytte det, inden vi foretager vores service. Står der havemøbler på plænen, behandles området under/omkring. Vi flytter dem, hvis det er nødvendigt for at vi kan udføre vores service. Har I en trampolin stående på græsplænen, flytter vi den ikke, og vi anbefaler heller ikke, at I selv gør det. Under en trampolin kan der ikke skabes et flot græstæppe, uanset om vi servicerer græsstykket. Den mørke trampolindug afgiver varme, som svier græsset under trampolinen af. Endvidere skaber trampolindugen en drypzone, som ødelægger græsstykket under trampolinen.

Vi sætter naturligvis pris på, at græsplænen er ryddet for hundelorte, blade osv., men er det ikke tilfældet, forhindrer det os ikke i at udføre vores service.

Er der en lavere indhegning, løfter vi blot vores redskaber over hegnet. Mindre hegn el. skal derfor ikke flyttes.

Hvornår bliver besøgene foretaget?

Vi servicerer græsplæner i månederne marts-oktober, begge måneder inkl.
Vi kører alle ugens dage.

Hverdage: 07:00 til 19:00.
Weekender: 09:00 til 18:00.

På din ordrebekræftelse oplyser vi dig hvilke måneder, vi kommer og servicerer din græsplæne.

Hvordan modtager jeg et tilbud?

Det gør du ved at anvende kontaktformularen her på siden. Herefter vil du, indenfor 48 timer, modtage et uforpligtende tilbud retur på mail.

Bestil et uforpligtende tilbud