Bring nyt liv din græsplæne med kalk

Er din græsplæne ikke så grøn, sund og pæn, som den burde være? Måske er du ikke klar over, at den manglende faktor, der kan bringe livet tilbage i din græsplæne, er kalk. For kalk, en type af calciumcarbonat, er faktisk en essentiel ingrediens i plejen af din græsplæne.

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvordan kalk kan forvandle din græsplæne fra en skuffelse til en kilde til stolthed. Du vil bl.a. lære, hvordan kalk hjælper med at styrke græsplænens rodsystem og forbedrer farven og modstandsdygtigheden mod skadedyr og sygdomme.

Så hvis du ønsker at få en grønnere, sundere og pænere græsplæne, bør du læse videre og opdage de mange fordele ved at tilføje kalk til din græsplæne.

gødningsspreder

Hvad består kalk af og hvorfor er det vigtigt for græsplænen?

Tilførsel af kalk kan virkelig være en gamechanger for din græsplæne. Kalk, der er et materiale bestående af calciumcarbonat, har evnen til at forvandle din græsplæne fra kedelig og død til frodig og livlig. Jordens pH-værdi spiller nemlig en ganske stor rolle i forhold til græsplænens vækst og generelle sundhed. pH-værdien i jorden fortæller om den er sur eller basisk, og for at få en grøn og sund græsplæne, skal pH-værdien gerne være mellem 6-7. Hvis pH-værdien i din græsplæne er for lav, kan det faktisk hindre græsset i at optage de nødvendige næringsstoffer fra jorden, og det kan resultere i en sløj græsvækst. Men det er altså her, at kalken kommer ind i billedet. Kalk hjælper nemlig med at balancere jordens pH-værdi. Det betyder, at græsset igen kan optage næringsstofferne effektivt, hvilket måske er den nøgle, der kan bringe liv tilbage til din græsplæne.

gødningsspreder
gødningsspreder

Fordele ved at tilføre kalk til græsplænen

Når du tilføjer kalk til græsplænen, vil du opleve en række fordele, der alle er med til at bidrage til en sundere, stærkere og mere modstandsdygtig græsplæne. Nedenfor beskrives tre af de vigtigste fordele ved at tilføje kalk til græsplænen.

  • Forbedret absorbering af næring: Kalk hjælper græsset med at optage næringsstoffer fra jorden ved at balancere jordens pH-værdi. Når pH-værdien er optimal, kan græsset bedre absorbere næringsstoffer, som f.eks. kvælstof, fosfor og kalium, der er nødvendige for en sund vækst. Forbedret absorbering af næring resulterer i en grønnere, mere robust græsplæne, der er mindre modtagelig over for udtynding og skadedyr.
  • Forbedret rodudvikling: Kalk fremmer også rodvæksten i din græsplæne ved at øge mængden af ​​de mikrober i jorden, der er nødvendige for en sund rodvækst. Stærkere rødder gør græsplænen mere modstandsdygtig over for tørke og andre vejrforhold.
  • Reducering af skadedyr og sygdomme: Kalk påvirker også jordens mikrober, hvilket kan reducere antallet af skadedyr og sygdomme, der ellers ville true din græsplæne. Dette bidrager til en sundere græsplæne, der er mindre modtagelig over for skader og sygdomme, og som kræver mindre vedligeholdelse og behandling.
gødningsspreder
gødningsspreder

Hvornår og hvordan skal man tilføje kalk til sin græsplæne?

Vil du have den pæneste græsplæne i nabolaget, kan kalk altså være din snydekode til et flot resultat. Men hvornår og hvordan skal jeg så kalke min græsplæne, tænker du måske. I princippet kan man kalke græsplænen hele året rundt. Dog kræver kalk optimalt set en del nedbør for at blive opløst og trænge ned i jorden bedst muligt. Derfor kan man med fordel vælge perioder med meget nedbør til at kalke græsplænen. Således vil forår og efterår være oplagte perioder til kalkning. At sprede kalken er ikke raketvidenskab. Det kan sagtens gøres manuelt med hænderne, men husk at have handsker på.Skal du bruge andre tips til en grøn og sund græsplæne? Udforsk vores store univers med vejledninger og råd, hvor vi deler ud af mange årtiers erfaring med professionel græspleje.

gødningsspreder

Skal vi gøre arbejdet for dig?

Hvis du gerne vil have professionel hjælp til at få en grøn, sund og pæn græsplæne, hjælper vi hellere end gerne med at klare det meste af arbejdet for dig. Vi har stor erfaring med professionel græspleje, og når vi har kælet for din græsplæne, er det slut med ukrudt og mos, og i stedet kan du nyde en sund, grøn og tæt plæne. Det eneste, du selv skal sørge for, er at klippe plænen. Vi anvender de absolut bedste produkter på markedet, og vi har udført over 40.000 servicebesøg. Med en gentegnelsesprocent på over 80 og en høj score på Trustpilot ved vi, at vores kunder er tilfredse – simpelthen fordi, at det er et kvalitetsprodukt, der virker! Tjek vores store galleri, hvis du vil se før- og efterbilleder på nogle af de græsplæner, som vi har serviceret i tidens løb. Brug kontaktformularen nedenfor, hvis du vil have et uforpligtende tilbud på græspleje fra DM Greenkeeping.

Servicepakker på græspleje

Alle priser er inkl. gebyrer og afgifter Prisen for vores populære servicepakke afhænger af flere faktorer dels græsplænens udformning samt størrelse.
Såfremt det ikke er muligt at komme til din have uden du er hjemme, eller hvis du blot ønsker at være hjemme når vi kommer – kan du tilkøbe anmeldt besøg. Det koster kr. 250,-/året – så vil du altid vide hvilken weekend vi vil besøge dig i, og senest 4-7 dage før vores ankomst vil du blive oplyst hvilken dag, og hvilket tidsinterval på 4 timer, vi vil ankomme i. Læs mere her

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid går der, før jeg kan se en effekt på min græsplæne?

Hvor lang tid processen tager, afhænger af udgangspunktet – altså standen på græsplænen, når vi opstarter vores service. Desuden har det en betydning, at den individuelle klippevejledning som vi udleverer, efter hvert besøg, følges.

Det er natur, vi arbejder med og vejrforholdene har derfor også en indvirkning på tidshorisonten. Men, som udgangspunkt, kan du allerede 3-4 uger efter vores første besøg forvente at se en flot forskel på din græsplæne.

Bekæmper I mos?

Ja, vores servicepakke bekæmper udfordringer med mos. Dette sker dels gennem vores midler, som svækker mossen, og dels ved at du følger den individuelle klippevejledning, som følger med i vores servicepakke.

Skal græsplænen være ryddet, inden I kommer?

Vi kommer uanmeldt og forventer derfor ikke, at græsplænen er ryddet.

Ligger der legetøj, bolde o.l., skal vi nok flytte det, inden vi foretager vores service. Står der havemøbler på plænen, behandles området under/omkring. Vi flytter dem, hvis det er nødvendigt for at vi kan udføre vores service. Har I en trampolin stående på græsplænen, flytter vi den ikke, og vi anbefaler heller ikke, at I selv gør det. Under en trampolin kan der ikke skabes et flot græstæppe, uanset om vi servicerer græsstykket. Den mørke trampolindug afgiver varme, som svier græsset under trampolinen af. Endvidere skaber trampolindugen en drypzone, som ødelægger græsstykket under trampolinen.

Vi sætter naturligvis pris på, at græsplænen er ryddet for hundelorte, blade osv., men er det ikke tilfældet, forhindrer det os ikke i at udføre vores service.

Er der en lavere indhegning, løfter vi blot vores redskaber over hegnet. Mindre hegn el. skal derfor ikke flyttes.

Hvornår bliver besøgene foretaget?

Vi servicerer græsplæner i månederne marts-oktober, begge måneder inkl.
Vi kører alle ugens dage.

Hverdage: 07:00 til 19:00.
Weekender: 09:00 til 18:00.

På din ordrebekræftelse oplyser vi dig hvilke måneder, vi kommer og servicerer din græsplæne.

Hvordan modtager jeg et tilbud?

Det gør du ved at anvende kontaktformularen her på siden. Herefter vil du, indenfor 48 timer, modtage et uforpligtende tilbud retur på mail.

Bestil et uforpligtende tilbud