Oplever du kløver i ny eller eksisterende græsplæne, og ønsker du at blive klogere på, hvad de små ”blomster” er? Så læs med her, for vi har udarbejdet denne side så du kan blive klogere på kløver i græsset.

Bestil et uforpligtende tilbud

Skal jeg bekæmpe kløver i græsplænen?

Da kløver i græsplænen ikke resulterer i bare pletter, mos og andet, er det ikke nødvendigt at bekæmpe kløver, hvis altså at du kan leve med lidt kløver i græsplænen. Det er en helt naturlig plante, som egentlig ikke gør skade på nogle. Faktisk har kløveren flere fordele og funktioner, hvis du lader det gro i græsplænen.

  • Det er en naturlig fødekilde for både bier og nyttige insekter som hjælper med bestøvningen af blomster, frugttræer og bærbuske.
  • Kløver kan udkonkurrere meget andet ukrudt som ønsker at overtage græsset. Dette skyldes kløverens tætte rodnet.
  • Det er ”immunt” overfor hundens tissepletter, hvor græs normalt vil blive gult med tiden og trist at se på.
  • Kløver spirer tidligt om foråret, og holder sig grønt hele sommeren uden nogen form for pleje og pasning.
  • Det forbliver grønt helt indtil frosten sætter ind.
  • Kløver kan optage overraskende meget kvælstof på en let og naturlig måde, hvorefter en del af det vil blive frigivet til græsset. Det får græsset til at fremstå grønnere og står stærkere mod mos og ukrudt.

Oplever du, hele eller større dele af græsplænen er overtaget af kløver og har udkonkurreret græsset, kan behovet for at bekæmpe kløvere opstå. Vi anbefaler dog at før du går i gang med bekæmpelsen, at overveje om du kan leve med lidt kløver hist og her.

Servicepakker

Basis
kr. 1.995,-*
*Gennemsnitspris for hele pakken Min. pris kr. 995,-
Se mere
Alle priser er inkl. gebyrer og afgifter Prisen for vores populære servicepakke afhænger af flere faktorer dels græsplænens udformning samt størrelse.

Spar 16% på din regning

Du kan få servicefradrag, ved Skat, for vores service på din græsplæne. Se værdien af dit servicefradrag i bunden af dit tilbud.
Indhent tilbud på din græsplæne

Hvordan fjerner jeg kløver i græsplænen?

Nu er du forhåbentligt blevet lidt klogere på, hvad kløver i græsset helt præcist er. Ønsker du alligevel at gå i bekæmpelse mod kløveren, handler det om at give græsset de bedste levevilkår og betingelser for at udkonkurrere mikrokløver.

Husk at gøde græsset

Græs er med udgangspunkt stærkere end kløver, under de rette omstændigheder og forhold. Ønsker du at give græsset bedre betingelser for at gro sig stærkt og sundt, så tilføj plænegødning til græsset.

Græs vokser forholdsvis langsomt ved et lavt indhold af kvælstof i gødningen, men du kan med fordel vælge en gødningsblanding med høj kvælstof, som både gør dit græs stærkere, og vil vokse hurtigere. Når græsset begynder at vokse hurtigere vil du på sigt begynde at se, at græsset får overtaget.

Hvornår og hvordan gøder jeg?

Ønsker du at kaste dig ud i et gør-det-selv haveprojekt, kan græspleje være et forslag. Gødningen kan starte allerede i april eller maj, og du kan med fordel gøde flere gange i løbet af vækstsæsonen, hav blot i mente at for meget gødning ikke er optimalt heller. Mængden af gødning, og hvor ofte du skal sprede det, afhænger meget af det enkelte produkt. Sørg altid for at følge anvisningen.

Ønsker du ikke selv at stå for gødning af din plæne, kan du bestille vores græspleje service, og læne dig tilbage imens vores dygtige greenkeepere forkæler plænen.

Når du tilfører gødning med kvælstof til græsset, tilfører du også energi til både græsset og græssets rødder, som gerne skulle resultere i en øget vækst af græs. Dette betyder også at du skal frem med græsslåmaskinen lidt oftere. Hold gerne en fornuftig græshøjde på 6-7 cm.

Gødning af græsset løser ikke altid problemet med det samme, så derfor er det en god ide at fortsætte den efterfølgende sæson, og begynde gødningen fra april/maj og hele sæsonen ud.

Kemiske midler mod kløver i græsplænen

Du kan finde enkelte godkendte sprøjtemidler, som kan være hjælpsomme til at bekæmpe kløver i græsset. Kemisk fremstillede produkter, går aktivt ind og dræber bestemte plantetyper, og dræber hver enkelt plante af disse i græsset. Ligesom med alt kemi, skal disse produkter anvendes med forsigtighed og efter givne forskrifter. Undgå at overdosere, da du vil risikere skade på bl.a. din græsplæne og miljøet generelt. Vi anbefaler at bruge alternative metoder frem for kemiske sprøjtemidler.

Her kan man se hvordan kløver i græsset ser ud

Ta’ et kig på….

Vi samler på tilfredse kunder og brænder for at skabe flotte misundelsesværdige græslæner ude ved vores kunder. Vi anvender de absolut bedste produkter på markedet, og vi har udført over 40.000 servicebesøg. Med en gentegnelsesprocent på over 80 og en høj score på Trust Pilot ved vi, at vores kunder er tilfredse – simpelthen fordi, at det er et kvalitetsprodukt, der virker!

Ta’ evt. et kig på vores galleri, og se hvad du kan forvente.

Se galleri

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid går der, før jeg kan se en effekt på min græsplæne?

Hvor lang tid processen tager, afhænger af udgangspunktet – altså standen på græsplænen, når vi opstarter vores service. Desuden har det en betydning, at den individuelle klippevejledning som vi udleverer, efter hvert besøg, følges.

Det er natur, vi arbejder med og vejrforholdene har derfor også en indvirkning på tidshorisonten. Men, som udgangspunkt, kan du allerede 3-4 uger efter vores første besøg forvente at se en flot forskel på din græsplæne.

Bekæmper I mos?

Ja, vores servicepakke bekæmper udfordringer med mos. Dette sker dels gennem vores midler, som svækker mossen, og dels ved at du følger den individuelle klippevejledning, som følger med i vores servicepakke.

Skal græsplænen være ryddet, inden I kommer?

Vi kommer uanmeldt og forventer derfor ikke, at græsplænen er ryddet.

Ligger der legetøj, bolde, står havemøbler el., skal vi nok flytte det, inden vi foretager vores service. Har I en trampolin stående på græsplænen, flytter vi den ikke, og vi anbefaler heller ikke, at I selv gør det. Under en trampolin kan der ikke skabes et flot græstæppe, uanset om vi servicerer græsstykket. Den mørke trampolindug afgiver varme, som svier græsset under trampolinen af. Endvidere skaber trampolindugen en drypzone, som ødelægger græsstykket under trampolinen.

Vi sætter naturligvis pris på, at græsplænen er ryddet for hundelorte, blade osv., men er det ikke tilfældet, forhindrer det os ikke i at udføre vores service.

Er der en lavere indhegning, løfter vi blot vores redskaber over hegnet. Mindre hegn el. skal derfor ikke flyttes.

Hvornår bliver besøgene foretaget?

Vi servicerer græsplæner i månederne marts-oktober, begge måneder inkl.
Vi kører alle ugens dage.

Hverdage: 07:00 til 19:00.
Weekender: 09:00 til 18:00.

På din ordrebekræftelse oplyser vi dig hvilke måneder, vi kommer og servicerer din græsplæne.

Hvordan modtager jeg et tilbud?

Det gør du ved at anvende kontaktformularen her på siden. Herefter vil du, indenfor 48 timer, modtage et uforpligtende tilbud retur på mail.

 

Indhent tilbud på din græsplæne